Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Mandić je ohrabrio Carevića da uđe u politiku

Demokratski front snažno podržava gradonačelnika Budve Marka Bata Carevića, budući da je on za samo nekoliko mjeseci, ostvario odlične rezultate i pokazao na koji način treba da se upravlja opštinom, kaže poslanik DF-a Jovan Vučurović. 

On je istakao da je Carevića podržao i ohrabrio Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije.

“Mandić ga je podstakao da uđe u politiku poznavajući njegovu sposobnost i odlučnost da uradi sve što može za Budvu, Boku i svoj narod. Mi smo politička struktura koja zagovara decentralizaciju i niko iz Podgorice ili nekog drugog grada ne može poznavati tako dobro dobro situaciju u Budvi da bi donosio odluke umjesto onoga ko je nosio listu DF na izborima u tom gradu. Zato i Carević ima veliku podršku svojih sugrađana, jer oni registruju da se odluke vezane za Budvu donose u Budvi, a ne na nekoj drugoj adresi i imaju povjerenje u njegov pošteni, domaćinski i odgovorni pristup obavezama i problemima. Takođe, on je na djelu pokazao da je gradonačelnik svih građana i da je spreman da sarađuje sa svima koji mogu da pomognu i donesu boljitak”, dodaje Vučurović.

Kako ističe, svjesni su da se u većini slučajeva uspjeh ne prašta, pa i Carevićev rad prate razne opstrukcije i podmetanja.

“Nadamo se da takve neugodnosti ubuduće neće doživljavati od onih koji bi trebalo da mu budu podrška i partneri, jer će građani svakako znati da procijene svačije namjere i da daju konačni sud. Međutim, sigurni smo da će i oni koji planiraju da ometaju Carevića i njegov kvalitetan rad shvatiti da rade protiv sebe i da im to nije previše pametno”, navodi Vučurović.

Zato je pozvao aktuelnu parlamentarnu većinu u Budvi da rade zajedno i očuvaju opozicionu vlast u ovoj opštini.

“Kako se ne bi desilo ono što ovih dana gledamo u Kotoru, gdje se priprema smjena opozicione vlasti i povratak onih koji su uništili i opljačkali ovu opštinu. Pozivamo Budvane da ne dozvole da se taj scenario dogodi u njihovom gradu.”, poručio je Vučurović.

Carević je, osim problema koje ima sa koalicionim partnerima, u posljednje vrijeme u fokusu javnosti i oko slučaja plaže Ploče. Kako mediji prenose, plaža Ploče čiji je do prošle godine zakupac bio Nebojša Carević, brat gradonačelnika Budve, još nije data u zakup. Plaža Ploče početkom maja radila je bez validne dokumentacije i važećeg ugovora,  što su tada utvrdile i nadležne inspekcije. Međutim, nakon toga, inspekcije nijesu preduzimale ništa drugo. Jednom riječju bezakonje.  

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve