Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Krivokapić da podnese ostavku, ako nema rješenja formirati prelaznu Vladu i raspisati nove izbore

Demokratski front je nezadovoljan Vladom. Očekivali smo da to bude Vlada krupnih reformskih iskoraka. U toj Vladi su samo zastupljeni interesi koalicije Crno na bijelo. Ono što su bili interesi koalicije Za budućnost Crne Gore ostalo je izvan te Vlade, naveo je lider DF Andrija Mandić

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da su imali priliku da predlože, prekontrolišu i daju ocjenu rada Vlade.

-Demokratski front je nezadovoljan Vladom. Očekivali smo da to bude Vlada krupnih reformskih iskoraka. U toj Vladi su samo zastupljeni interesi koalicije Crno na bijelo. Ono što su bili interesi koalicije “Za budućnost Crne Gore” ostalo je izvan te Vlade.

-Naša ideja da se bira nova vlada naišla je na veliku podršku kolega. Bilo je i onih koji to nisu podržali i koji su za rekonstrukciju vlade. Ali ono što je najvažnije je da niko ne smatra da treba zadržati pistojeće stanje. Mi smatramo da treba da se izabere vlada iza koje bi stale partije i koje bi preuzele političku odgovornost- kazao je Mandić.

Dodao je da su danas dobili informacije “da se pojedini ministri iz ove vlade zalažu za to da homoseksualni parovi treba da usvajaju djecu.”

-DF je danas predočio da mi tražimo izbor nove vlade i da se zalažemo za to da ova vlada treba da odstupi i da parlamentarna vecćna bira novu, kao i da omogućimo da autentični predstavnici nacionalnih manjina budu dio te vlade. Ako ne možemo da se dogovorimo onda treba da idemo na izbore pa da građani odluče o svemu- ,kazao je Mandić.

On je dodao da se Crna Gora danas nalazi u ekonomskom sunovratu.

-Mi smo veoma nezadovoljni sa odnosom prema Srbima i SPC- zaključio je Mandić.

Ako se bira nova Vlada, onda se bira i novi premijer

Poslanik DF Nebojša Medojević rekao je da Vlada nije uradila ništa, a da što se tiče DF “nijedno od obećanja koje je koalicija ZBCG dala ova vlada nije ispunila”

-Izlazi se u sustet samo zahtjevima GP URA., a mi smo ponudili krajnje demokratsku i patriotsku ponudu. Stekli su se uslovi da konstatujemo da su neophodne promjene – rekao je Medojević nakon sastanka.

Njegov partijski kolega Milan Knežević kaže da su utvrdili da je trenutrno stanje neodrživo, te da se, kako je rekao, mora naći rješenje za izlazak iz krize.

-DF je predložio novu vladu. Da sam na mjestu Zdravka Krivokapica ja bih poslije večerašnjeg sastanka podnio ostavku. Ako se radi o rekonstruisanoj vladi onda je jasno da Zdrako Krivokapić ostaje premijer. Ako se bira nova vlada onda se bira i novi premijer. Ukoliko nema rešenj, onda treba da se formira prelazna vlada i raspišu novi izbori koji bi bili održani najkasnije do kraja decembra – rekao je Knežević, navodeći da njihovo učešće u plenarnoj sali do daljnjeg biti blokirano.

Mi smo ponudili krajnje demokratsku i patriotsku ponudu. Stekli su se uslovi da konstatujemo da su neophodne promjene.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve