Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DF krade program DPS-a: Članstvo ogorčeno, uzdaju se u “đeda” da njihove lidere vrati na “pravi put”

Da li će DF podleći strastima EU integracija i komforu koji pruža članstvo u NATO, ili će iskreni klerikalni svetosavski duh velikosrpstva vratiti funkcionere Fronta na pravi put političkog pravoslavlja, ostaje da se vidi u narednim mjesecima

Prošlo je pet dana od kad su lideri koalicije „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“ potpisali, sada već famozni “SPORAZUM” a očajanje i nevjerica u redovima tvrdokornog svetosavskog biračkog tijela samo se pojačava.

Da li će popularni “đedo” uspjeti da ubijedi svoje političke pulene da se vrate na pravi put iskrenog svetosavlja?

Najradikaliniji svetosavski birači koji su u najvećem broju okupljeni u Demokratskom frontu jednostavno ne mogu da se pomire sa činjenicom da se lider njihove koalicije Zdravko Krivokapić potpisom obavezao da će sprovoditi sve međunarodno preuzete obaveze, poštovati Ustav, što znači da neće pokretati postupke za promjenu zastave, grba i himne i neće povlačiti priznanje Kosova.

Tačka sporazuma koja najviše boli tvrdokorne svetosavce u redovima DF-a je ona u kojoj se navodi da “ne samo da svetosavska koalicija neće inicirati izlazak iz NATO-a već je naznačeno da će jačati saradnju sa tom organizacijom”.

“Istorijski sporazum” kako su ga nazvali lideri tri svetosavske koalicije Dritan Abazović, Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić, nije donio ništa novo u odnosu na politiku koje su vodile zvanične vlasti u Crnoj Gori posljednjih decenija.

Štaviše, ovakav razvoj događaja i ponašanje vrha Demokratskog fronta dovelo je do toga da sve veći broj članova i funkcionera koalicije “Za budućnost Crne Gore” počinje da spekuliše da Front želi, polako ali sigurno, da preuzme politički program Demokratske partije socijalista (DPS).

Ovakve spekulacije su raširene i među procrnogorskim strankama i biračima, a sve više suverenista je zabrinuto da DPS ne prođe kao što je Liberalni savez prošao prije dvadeset godina.

Razočarani svetosavski glasači: Da li smo za ovo mjesecima litijali!?

“Postoji realna mogućnost da Demokratski front ukrade program DPS-a. Uostalom ne bi bilo prvi put da se to desi. DPS je prije 20 godina potuno preuzeo program LSCG-a – ideju suverene Crne Gore, ulazak u NATO, EU integracije i mnoge druge segmente. Zato uopšte ne bi bilo začuđujuće da DF uradi isto, a da DPS ovoga puta bude žrtva sopstvenog modela političkog djelovanja”, navode za Aktuelno izvori dobro upućeni u dešavanja na relaciji DF – DPS.

“Đedo” da vrati DF na put svetosavlja

Međutim, kako navode naši izvori, sve su prilike da bi Demokratski front program “ukrao” samo privremeno jer postoji ogroman pritisak od klerikalno-obavještajnih centara iz svetosavske matice u Beogradu.

Birači prosrpskih stranaka se nadaju da će njihov lider Amfilohije Radović popularni “đedo” iskoristiti svoj autoritet da “izvede Mandića i ekipu na pravi put”.

“Uvijek postoji vjerovatnoća da se DF vrati na ‘fabrička podešavanja’ po nalogu iz svetosavske centrale koliko god promjenili politiku i približili se stavovima koje DPS danas zastupa. Takođe, tu je Amfilohije na koga tvrdokorno jezgro birača DF-a računa da će stranku držati na pravom putu izvornog svetosavlja”, rečeno je portalu Aktuelno od strane dobro upućenih izvora.

Krivokapić i Medojević “poevropljeni”

Da spekulacije oko krađe programa DPS-a ne treba tako olako odbaciti govori i to da je  svega dan nakon izbora, lider koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić tvitovao američkoj ambasadi u Podgorici: “U ime naroda Crne Gore, zahvaljujemo se ambasadorki Judy Rising Reinke”.

Dobra stara vremena: Nema više paljenja NATO zastave

Krivokapić je samo 15 dana prije ovog tvita “u Murinu položio vijenac na spomenik žrtvama NATO AGRESIJE 1999. godine”.

Sporazum je čak aminovao i jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević koji se izgleda preko noći vratio na “fabrička podešavanja” nakon godina četnikovanja i srbovanja u DF-u.

“Zdravko Krivokapić je kao Crnogorac, suverenista i prozapadno i euroatlanski orjentisan političar, odlično znao da je tekst sporazuma 99 odsto identičan sa osnivačkim aktima PzP-a i našim programom”, izjavio je Medojević dok su mu u svijesti sijevali flešbekovi programa PzP-a kojih se naknadno sjetio nakon mnogo godina.

Da li će DF podleći strastima EU integracija i komforu koji pruža članstvo u NATO, ili će iskreni klerikalni svetosavski duh velikosrpstva vratiti funkcionere Fronta na pravi put političkog pravoslavlja, ostaje da se vidi u narednim mjesecima.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Stefanos
13.09.2020-15:30 15:30

Nema nama srece, kako nije bilo sa.prethodnima, tako ni sa ovima sto stupaju na politicku pozornicu. Tri mudra seljaka bi bolje vodila zemlju od svih njih koji se prave nesto da znaju. Znaju za sebe da se nasklapaju para, a narod koji je gladan, bez posla, bez novca, njih to ne interesuje. Mjesto da im prioritet kao prvo da bude nezaposlenost da svakoga ponaosob uposle, oni raspredaju koje kakve bezvezne tacke, a ono od cega treba svaki gradjanin da radi da bi mogao da zivi i da se prehrani, to njih apsolutno ne dotice. Lako se prepucavati iz poslanickih fotelja,… Pročitaj više »

Mitar
13.09.2020-16:45 16:45

Deja vu,i Dps je ukrao od Lscg..

SAR-S
13.09.2020-17:58 17:58

DO KADA ĆE OVA SPODOBA AMFILOHIJE DA SE BAVI POLITIKOM? NJEGOVA RETORIKA TREBA DA VRIJEDJA ISKRENOG VJERNIKA.DA LI PRILICI JEDNOM DUHOVNIKU DA IZGOVARA MORBIDNE KLETVE, VELIČA RATNE ZLOČINCE, UNOSI NEMIR I MRŽNJU MEĐU NAROD?