Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DF Kotor: Predsjednica Skupštine na prijedlog Jokića pokušala nelegalno da održi skupštinsko zasjedanje

''Iako upoznata sa odlukom DIK-a da odborniku Pavlu Popoviću koji je podnio ostavku prestaje mandat, predsjednica skupštine Maja Mršulja nije obavijestila odbornike o tome već je na zahtjev predsjednika Opštine Vladimira Jokića pokušala nelegalno da održi skupštinsko zasjedanje'', saopštili su.

Na sastanku održanom u četvrtak, 23. decembra razmatrana je aktuelna politička situacija u lokalnoj upravi i tim povodom dajemo odgovor na saopštenje koalicionih partnera u vršenju vlasti u Kotoru, a u vezi jučerašnjeg prekida rada lokalnog parlamenta, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

“Koalicija ZBK tačnije njen veći dio koji čini pet od osam konstituenata ( Prava CG,NSD,DNP,PZP i SSR) stoji iza odluke odbornika Lazovića i Kneževića koji su tražili odlaganje skupštinskog zasijedanja dok se ne verifikuje mandat novom odborniku iz redova naše koalicije. Iako upoznata sa odlukom DIK-a da odborniku Pavlu Popoviću koji je podnio ostavku prestaje mandat, predsjednica skupštine Maja Mršulja nije obavijestila odbornike o tome već je na zahtjev predsjednika Opštine Vladimira Jokića pokušala nelegalno da održi skupštinsko zasjedanje”, navodi se u saopštenju.

Iz DF-a su kazali da su potpuno saglasni sa Jokićem, da će Kotorski festval pozorišta za djecu i don Brankove dane muzike i sledećeg ljeta otvoriti gradonačelnik Kotora ma ko on bio i iz koje god partije dolazio, ali “dodajemo ono najvažnije u organizaciji Kulturnog centra Nikola Đurković.”

“Pitamo i predsjednika Opštine i građane Kotora čime se to krovna kulturna institucija u gradu zamjerila g.dinu Jokiću pa ne zavređuje njegovu pažnju i pored 36 zaposlenih koji su već pokazali i dokazali da su sposobni da organizuju kulturne manifestacije na najvišem nivou. Zbog čega g-din Jokić svoje povjerenje koje se manifestuje u dodjeli više stotina hiljada eura daje nekim NVO i vjerovali ili ne, nekim d.o.o. a ne ustanovi svoje opštine”, dodaje se u saopštenju.

Dok smo na ovu temu razgovarali na koaliciji, ističu, “Vi ste predsjedniče tajno, radeći nam iza leđa, otišli sa predstavnicima privatnih NVO i d.o.o. u ministarstvo kulture i vjerovatno ne spominjući ministrici da Kotor ima Centar za kulturu sa 36 zaposlenih, potpisali sporazum o saradnji i organizaciji kulturnih manifestacija”.

“Vaša se istina u mnogome razlikuje od naše, to smo već apsolvirali. Juče ste na skupštinskom zasjedanju rekli, a da niste ni trepnuli, još jednu „istinu“ da će u toku popodneva zasijedati Opštinska izborna komisija. Niti je zasijedala, niti je bila zakazana. Čudne su vaše istine, ali ih vi iznosite kao aksiome i u tome vam mogu pozavidijeti profilisani glumci”, naveli su iz DF-a.

“U svakom slučaju neka služi vama na čast, ali mi nećemo dozvoliti da se klasičnom zamjenom teza prikazuje briga za građane dok njihov novac završava u privatne džepove. Ne znamo mi, a nije ni važno, ko će sledeće godine biti direktor Centra za kulturu, ali znamo da će ma ko on bio i iz koje god partije dolazio koordinirati organizacijom pomenutih manifestacija za mnogo manje novca, a sa više kvalitetnih sadržaja nego što su to radile privatne NVO i d.o.o”, piše u saopštenju.

Iz te političke partije poručuju, “slažemo se sa vama kad kažete da niko neće privatizovati ni jednu granu društvenog života Kotora i dodajemo, makar to bio i Vladimir Jokić”.

“Apelujemo na potpisnike političko-propagandnih saopštenja da nas ne pozivaju u lokalni parlament zbog očuvanja vlasti po svaku cijenu, već da nas pozovu kada budu spremni na iskrene razgovore i rad po zakonu i u interesu građana Kotora”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve