DF: Katnić i Stanković da se odrede prema optužbama Kneževića

DF poziva Milivoja Katnića, da objasni da li su mu Brano Martinović vlasnik firme „Glosarij“ i Dragan Zarubica finansirali hacijendu u Novom selu i iz kojih pobuda?

Demokratski front pozvao je Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i Specijalnnog državnog tužioca Milivoja Katnića da se jasno odrede prema optužbama koje sinoć iznio na njihov račun odbjegli biznismen i vlasnik Atlas grupe Duško Knežević.

Oni su istakli je crnogorsko pravosuđe odavno zarobljena i korumpirana institucija, i da niko u Crnoj Gori ne očekuje da će bilo ko iz tužilaštva čak pokrenuti i izviđaj, ali je, kako navode, veoma bitno da “javnost dobije odgovore od dvojice čenih ljudi koji bi trebalo da budu sinonim za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a ne njegovi pokrovitelji”.

“Zato javno pitamo Ivicu Stankovića da li je tačno da je preduzeće „Bemaks „ njegovom sinu kupilo ( poklonilo ) stan od dvesta kvadrata u zgradi koju gradi Mitropolija Crnogorsko Primorska ispod Gorice? Za koje to usluge je sin Ivice Stankovića zavrijedio ovako skup poklon , i da li su te usluge evidentirane u imovinskomkartonu vrhovnog državnog tužioca i njegovog sina? Da li će makar direktor ASK – a Sreten Radonjić odglumiti kako na momente radi svoj posao i zainteresovati se za slučaj oca i sina, ili će po starom dobrom običaju konstatovati da je sve u skladu sa zakonom i da je ustvari Demokratski front najveći problem ove države. Posebno je važno da se Ivica Stanković izjasni na optužbe da mu je sin u tijesnoj vezi s kriminalnim klanovima, i da je ustvari očev posrednik s vodećim kriminalcima u Crnoj Gori. Kao što smatramo veoma bitnim da prvi čovjek tužilaštva saopšti da li je njegov sin bio na dočeku Nove godine sa Duškom Šarićem u jednom budvanskom hotelu, i da li to imaposredne veze sa isplatom milionske odštete koju ovih mjeseci zbog oslobađajuće presude dobijaju porodice Šarić i Kalić”, stoji u saopštenju DF-a.

Takođe, pozivaju Milivoja Katnića, da objasni da li su mu Brano Martinović vlasnik firme „Glosarij“ i Dragan Zarubica finansirali hacijendu u Novom selu i iz kojih pobuda?

“Da li je Milivoje Katnić u svom imovinskom kartonu prijavio ovo sponzorstvo, i ko je nadležan da ispita porijeklo imovine specijalnog državnog tužioca ? A ko je nadležan da ispita porijeklo imovine Brana Martinovića i Dragana Zarubice? Da li je to Milivoje Katnić kojem su po tvrdnjama profesora Duška Kneževića upravo ova dvojica finasirala izgradnju hacijende u Novom selu, ili je to Ivica Stanković čijem sinu je po tvrdnjama profesora Kneževića preduzeće „Bemaks“ kupilo stan od dvjesta kvadrata, ili je to neki treći tužilac koji je na nekom četvrtom spisku mafije ili tajkuna? Smatramo veoma značajnim za crnogorsku javnost da Milivoje Katnić odgovori i da li su on ili njegova ćerka vlasnici stana u novom stambenom kompleksu „Velimirović“ kod Vezirovog mosta, i ako jesu, od kojih sredstava je kupljen taj stan, jer od sađenja luka takva nekretnina ne može kupiti”, saopštili sui z Fronta.

Iz DF-a navode da nakon svih ovih optužbi na račun Ivice Stankovića i Milivoja Katnića, niko u Crnoj Gori ne može zamisliti da njih dvojica obnove mandate.

“Ko više može dovesti u pitanje zahtjeve pokreta „ Do Slobode „ i pokreta „ Ne boj se“ i „ Odupri se „ koji traže njihove ostavke? Da je ovo iole demokratska država, Ivica Stanković i Milivoje Katnić bi već danas podnijeli ostavke a sjutra bi bili procesuirani i našli se u optužnici za pomaganje u izvršenju najtežih krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala. A koliko god im se činilo da je taj dan daleko, i da su sigurni u podzemlju režima, svjetlost pravde će ih ubrzo obilježiti i žigosati”, poručili sui z Fronta.

Komentari

avatar