Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Tužilački savjet da ispita navode tužioca Boričića

,,Rasulo u crnogorskom pravosuđu ovih dana doživljava novu kulminaciju''

Demokratski front poziva novoformirani Tužilački savjet da već na prvoj sjednici ispita navode Nikole Boričića, doskorašnjeg zamjenika rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, da je nezakonito smijenjen jer nije želio da postupa po nezakonitim nalozima v.d. VDT-a Dražena Burića i rukovodioca Višeg državnog tužilaštva Lepe Medenice, navodi se u saopštenju tog političkog saveza.

Portal Aktuelno objavio je danas intervju sa tužiocem Nikolom Boričićem u kom iznosi optužbe na račun Medenice i Burića.

Dodaju da rasulo u crnogorskom pravosuđu ovih dana doživljava novu kulminaciju izjavom Nikole Boričića da su Dražen Burić i Lepa Medenica vršili pritisak na pojedine tužioce kako bi na elektronskoj sjednici glasali za Andrijanu Nastić, a pošto pomenuta izgleda nije dobila podršku, onda je za rukovodioca imenovan Armin Selmanović.

Tvrdnje Nikole Boričića da se radi o osveti v.d. VDT- a Dražena Burića i rukovodioca Višeg tužilaštva, zato što nije želio da postupa po njihovim nezakonitim nalozima, imaju sve elemente zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem, i moraju biti provjerene od strane nekog nezavisnog i hrabrog tužioca.

“Nakon izbora članova Tužilačkog savjeta smatramo obaveznim da se posvete ovom i mnogim drugim slučajevima za koje postoje osnovi sumnje da su rukovodioci tužilačkih organa zloupotrebljavali službeni položaj. Takođe očekujemo da se oglase Dražen Burić i Lepa Medenica na saopštene navode Nikole Boričića, jer je nemoguće da svi govore istinu, isto kao što je nemoguće da posle ovoga svi ostanu tužioci. Crna Gora je umorna od čekanja pravde, a posebno od onih koji bi trebalo da je sprovode”, zaključuju iz Demokratskog fronta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
30.12.2021-16:34 16:34

novi svetosavski tuzilacki savjet ,,je izabran od strane popa Micovica crkve Serbije..Ne moze gore sto se desilo..ovi te isti su zastupali najvece kriminalce drzave CG!

borko
30.12.2021-16:54 16:54

ČlanOvi iz TSa će početi da plaćaju izbur u njega, nijesu valjda mislili da su za džaba izabrani. Svaki dan će ovome ,,nestranačkome savjetu ” biti zadavani zadaci koga da smjenjuju, koga da hapse i koga da postavljaju ako ne budu slušali onda će preko vladinog biltena ih proglasiti DPSplaćenicima…

Sara
30.12.2021-17:00 17:00

Tuzilacki savjet je cetnicko fasisticki..koji ste vi birali..Odvratno..stim da rade sto cetnici kazu sa Becicem…Zdravkom i Abazom ..jel tako..