Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: I Marković da podnese ostavku

Nakon što je danas ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović podnio ostavku Demokratski front pozvao je premijera Duška Markovića da i on isto učini

Nakon što je danas ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović podnio ostavku Demokratski front pozvao je premijera Duška Markovića da i on isto učini.

Demokratski front

“Demokratski front u kontinuitetu upozorava da je korupcija u Crnoj Gori postala sistemska i da je kao kancer zahvatila i razorila sve institucije sistema. Svaki dan naša javnost je zapljusnuta dokazima koji nedvosmisleno pokazuju da u Crnoj Gori ne vladaju ni zakoni ni institucije i da je odnos prema korupciji postao odnos prema vitalnim interesima ovog naroda i države. Ostavka ministra Radulovića je pokazala da i u režimu postoje ljudi koji nijesu spremni da mirno prihvataju lopovluk i kriminal , bez ikakvog osjećaja političke odgovornosti”, ocojenili su u DF-u.

DF poziva Duška Markovića, kao premijera da podnese ostavku “i da se ne sakriva iza ostavke ministra kojeg je on predložio”.

“Distanciranje Markovića i ministra pravde Zorana Pažina od Ivice Stankovića i Milivoja Katnića, danas kada svi u Crnoj Gori vide da je tužilastvo leglo korupcije i organizovanog kriminala, mi doživljavamo kao najobičnije licemjerje i posljedicu pritisaka međunarodne zajednice, koja od Mila Đukanovića i Markovića traže hitnu smjenu Stankovića i Katnića”, tvrde u DF-u.

Ističu da odlično pamte kako je Vlada Duška Markovića, nagrađivala stanovima i bonusima tužioca Sašu Čađenovica zbog, kako tvrde, lažnog suđenja liderima DF-a.

“Zato DF poziva Duška Markovića da odmah podnese ostavku zbog iste objektivne odgovornosti, na koju pozivaju Stankovića i Katnića da podnesu ostavke. Ostavka Duška Markovića i pad Vlade bi otvorio politički proces dijaloga o rješavanju duboke sistemske političke krize koja ugrožava vitalne interese naroda i države. DF pozdravlja primjer ministra Radulovića i pozivamo Duška Markovića da stane iza svoga ministra i podnese ostavku. Tako bi i u praksi potvrdio svoju priču da je za rješavanje krize u Crnoj Gori kroz dijalog i dogovor”, zaključuju u DF-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve