Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

DF i Demokrate: Nema dogovora o radu Odbora

Demokrate ponavljaju da će učestvovati u radu Odbora, pod uslovom da to učini i ostatak opozicije, navodeći da pri tome ne misle na Demokratski front

Poslanici DF-a zamrznuće mjesta u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, a da li će nastaviti rad ili izaći iz Odbora odlučiće narednih dana, kazao je za TVCG poslanik tog političkog saveza Milutin Đukanović.

foto RTCG

“Poslanici DF-a su zamrzli svoj rad u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva, u narednom periodu donijećemo konačnu odluku o statusu naših polanika u radu tog odbora. Na ovaj način kako je određeno vrlo teško da Odbor može zaživjeti”, kaže Đukanović.

On je za nejedinstvo opozicije ponovo optužio Demokrate.

“Ako postigne DPS sa Demokratama dogovor, iza leđa cjelokupne opozicije, mi mislimo da je to krajnje nekorektno i ne treba da služi ni DPS-u, ni Demokratam na čast. Da bez konsultacija sa bilo kim iz opozicije urade to što su uradili, je u najmanju ruku neprimjereno”, poručio je Đukanović.

Demokrate ponavljaju da će učestvovati u radu Odbora, pod uslovom da to učini i ostatak opozicije, navodeći da pri tome ne misle na Demokratski front.

“Odluka DF-a nas ne interesuje, oni su borbeno krilo DPS-a, a da se radi o klasičnom političkom fingiranju govori i činjenica da oni nijesu podnijeli ostavke na članstvo u Odboru za izbornu reformu. Mi ćemo raditi u Odboru sa ostatkom opozicije na rušenju plana DPS-a, a koji je podržao DF. I ukoliko ostatak opozicije bude bojkotovao rad Odbora, bojkotovaće i Demokrate”, poručio je poslanik Demokrata Momo Koprivica.

Vanredna sjednica Skupštine Crne Gore, na kojoj je predviđeno da se izvrši popuna Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, zakazana je za 23. avgust na prijedlog poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista. Isti dan bi trebalo da bude održana i sjednica Administrativnog odbora.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve