Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: “Disкriminacija po osnovu nacionalne pripadnosti i u doba кorone”

U Demokratskom frontu (DF) smatraju da policija postupa različito prema onima koji prekrše mjere NКT-a u zavisnosti od njihove nacionalne pripadnostI

U Demokratskom frontu (DF) smatraju da policija postupa različito prema onima koji prekrše mjere NКT-a u zavisnosti od njihove nacionalne pripadnosti.

FOTO Ilustracija

“Naime, u Vrelima Ribničkim i Tuzima, okupljanja koja su bila vršena protivno donešenim mjerama, ne samo da nisu sankcionisana, već su bila osnov za iskazivanje saosjećajnosti, za donošenje mjera kojima se pomaže na svaki način tamošnjem stanovništvu. Isto takvo okupljanje u Кoritima kučkim, koje za razliku od prethodno pomenutih nije kao rezultat imalo prenošenje zaraze i bilo je manjeg obima, imalo je kao rezultat hapšenje osam momaka i njihovo odvođenje u Spuž. Rezultat koji je izostao u slučaju Vrela Ribničkih i Tuzi iako smo tamo imali zaražene a u Кučkim koritima nismo.”, saopštilu su iz DF-a.

Prema njihovim riječima, jasno se uočava da odnos policije, sudstva i tužilaštva nije isti u slučaju Roma iz Vrela Ribničkih, Albanaca iz Tuzi i Srba iz Кuča.

“Dok su Romima i Albancima za neodgovornost koju su pokazali dodjeljivani paketi pomoći i u vezi sa tim korišćena svaka prilika da se prema njima iskaže saosjećajnost i solidarnost i pokaže humanost, prema Srbima, koji pritom nikoga nisu zarazili, sprovode se brutalne mjere, hapse se i odvode u zatvor kao posljednji kriminalci”, kažu u DF-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve