Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Demokrate sebe zamišljaju kao Gulivere, iako još uvijek nijesu odmakle iz reda Liliputanaca

Prema njihovim riječima činjenica je da DF, za razliku od nekih drugih, nikad nije, niti će birati, ni rušiti vladu sa DPS-om i njegovim satelitima, niti ima takvu namjeru, jer to ne pristoji doslednim i ozbiljnim ljudima

Demokrate sebe zamišljaju kao Gulivere, iako još uvijek nijesu odmakle iz reda Liliputanaca, saopštili su iz Demokratskog fronta (DF).

Kako navode, u bezbrižno vrijeme dječijih igara, kao znak djetinjeg ponosa i nezrelosti učesnika, znalo se često čuti “ajde ako smiješ”, “ajde ako ti basta”, i onda slično južnoameričkim primatima iz roda urlikavaca izaziva se na sudar na brvnu.

“Poslednji napad Demokrata na Andriju Mandića podsjetio nas je na to doba iluzija u kome treba tražiti ideal društvene harmonije (“ajde ako ti basta”). Demokrate sebe zamišljaju kao Gulivere, iako još uvijek nijesu odmakle iz reda Liliputanaca, njihove skromnosti u moći i brojnosti, te ih je premalo da bi savladali veće i brojnije od sebe”, navode iz DF-a.

Prema njihovim riječima oni koji se ozbiljno bave politikom znaju da to nije dječija igra lastiša u dvorištu, ponajmanje inat sa stvarnošću i prkos zakonima demokratije.

“U demokratskim društvima politika je, a Demokrate bi to morale da znaju, poštovanje pravila demokratije u kojima se ne cijene oni koji jednoumno prijete i ponavljaju ‘ajde ako smiješ’, nego se uvažavaju oni koji drže do volje naroda, slobodnog izbora građana i njihovog dobra”, ističu iz DF-a.

Dodaju da sve to ovdašnje Demokrate ne cijene, jer da im je stalo do razumnog rešenja i stabilnosti u Crnoj Gori, onda bi rekli sebi i drugima:

“Mi smo imali demokratske izbore, na njima je kao i na svima bilo onih koji su dobili više glasova i onih koji imaju manje podrške. Sada smo mi oni koji su nezasluženo zauzeli gotovo sve, držimo premijera kao svog i predsjedničko mjesto parlamenta, a oni kojih je dvostruko više nemaju ništa od toga”.

Istina je i da to što su dobili “po dubini” još uvijek je samo ono što i mi imamo, a što im pripada. To je njihovo i neko im to ne daje na lijepe oči jer to su oni dobili od naroda na izborima. To je zaista jedina istina… I jezik onih sa obrazom.”

Kako dodaju iz DF-a, i tražili bi rešenja u razgovoru, znali bi da se dogovaraju i svakom daju ono što je njegovo po vrhovnom načelu pravde.

Umjesto toga, oni u svojoj nezrelosti i djetinjariji fabrikuju razne izmišljotine i teme za raskole i svađe. Ukoliko imaju časne i iskrene namjere, treba, kao uslov legitimiteta ove većine, da prihvate predlog DF-a i potpišu sporazum o saradnji tri pobjedničke liste, da politički konstituišu Vladu koja će imati podršku svih”, navode iz DF-a.

Prema njihovim riječima činjenica je da DF, za razliku od nekih drugih, nikad nije, niti će birati, ni rušiti vladu sa DPS-om i njegovim satelitima, niti ima takvu namjeru, jer to ne pristoji doslednim i ozbiljnim ljudima.

“Zato se treba hitno vratiti sa brvna i igrališta dječijeg inata u političku realnost. Niko ne dobija svađama, jer njima i podjelama samo svi gubimo. Mi smijemo i možemo mnogo više nego što se mnogima čini, ali volja naroda nam je iznad svega, a sve to u interesu pomirenja i bolje budućnosti za šta su se građani Crne Gore izjasnili 30. avgusta”, poručuju iz DF-a.

Napominju, zato bez galame i svaštogovora, jer ko se zaleti obično udari u zid, a ko izaziva drugog, sebe vraća u predrazumski period.

“Treba odmoriti od vike, galame i trčkaranja po klizavom brvnu između potoka vremena koji će nas sve odnijeti, a prvo vas, ako ne pogledate u brvno oka svoga”, zaključuju iz DF-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve