Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Demokrate napadima na nas pokazuju duboku frustraciju

''Umjesto da vode inkluzivnu politiku saradnje sve više tonu u patološki svađalački karakter političkog ponašanja''

Demokratska Crna Gora svojim upornim napadima na Demokratski front (DF) pokazuje duboku frustraciju koje ne umije da se okane, poručili su iz DF-a.

Umjesto da vode inkluzivnu politiku saradnje, kako navode iz DF, “sve više tonu u patološki svađalački karakter političkog ponašanja”.

“Ukoliko Demokrate imaju neraščišćene račune sa Jokovićem i Abazovićem, neka izvole raspraviti to s njima, a DF neka ostave na miru. Oni su potekli iz SNP-a, tako da će, valjda, lako to raspraviti sa svojim političkim ocima koji su ih svemu važnom u politici naučili. SNP je u vrijeme njihovog pripadanja toj stranci bio “poseban način i stil života”, kako su i oni govorili. Prethodnih dana smo vidjeli da se ne radi baš o nekom posebnom političkom i ljudskom dometu i stilu”, poručuju oni.

A što se tiče URE, prema navodima DF, “ona je godinama Demokratama bila glavni politički ortak”.

“Tako da su postali jedni drugima najbliži, gotovo rođena braća, s kojom su dijelili zajedničke radosti, patnje, smijeh i suze. Šta se odjednom desilo, ko je koga prevario i izdao, ko je koga uvrijedio ili žednog preveo preko vode – nije pitanje za DF, i mi ne želimo time da se bavimo”, dodaju iz DF.

Navode da čitava javnost vrlo dobro zna na koji način se, kako kažu,  “prethodna Vlada ponijela prema DF-u koji je podnio najveću žrtvu kako bi se očuvala izborna volja građana od 30. avgusta”.

“Tako je naš politički savez najviše oštećen i izvaran od strane vlade Zdravka Krivokapića. Krivokapićevim ministrima je bilo draže da imenuju kadrove DPS i SDP na većinu važnih izbornih funkcija, nego kadrove DF, koji su bili bolji, obrazovaniji i čestitiji od starih Đukanovićevih kadrova. Tada su Demokrate dobile sve što su željele i nezasluženo im je pripalo nesrazmjerno više mjesta od DF, zbog čijeg gubitka sada prozivaju nas”, naglasili su iz Fronta.

U tom vremenu nepravde, kako kažu, “Demokrate ni riječi nisu rekle o tome kako je nepošteno da oni imaju više od DF koji je od njih najmanje duplo snažniji”.

“Ako su tada ćutale i nisu registrovale nekorektan odnos Vlade – zašto sada podižu ovoliku viku protiv nas koji im nismo uskratili ništa? Aktuelna Vlada je smijenila mnogo veoma stručnih kadrova DF-a i time narušila izvornu volju građana iskazanu na izborima 2020. godine. Sve smo to dobro upamtili i ne optužujemo Demokrate za te postupke, nego vladu Dritana Abazovića”, ističu iz DF.

Oni su apelovali na Demokrate da se okanu ” otrovnih strelica” jer, kako kažu, “ne žele svađu sa njima”.

“U težnji da svi pronađemo prikladnu mjeru u međusobnim odnosima, apelujemo na kolege iz Demokratske Crne Gore da se okanu otrovnih strelica upućenih nama jer mi ne želimo nikakvu svađu sa njima. Očekuju nas mnogo važnije stvari od lažnih optužbi i zato ih još jednom pozivamo da svu snagu i energiju usmjere ka zajedničkom rešavanju gorućih pitanja u ovoj zemlji”, zaključili su iz DF.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve