Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DF: Demokrate da ustanu iz fotelja, službenih automobila i aviona

''Hvale sebe toliko nepristojno da čovjeku postane neprijatno to slušati''

Nakon što su Demokrate pozvale predsjednika Nove srpske demokratije i jednog od lidera DF-a Andriju Mandića da na sledećim izborima stane na čelo svoje liste, reagovali su iz DF-a i poručili Demokratama da ustanu iz fotelja, službenih automobila i aviona.

“Aleksa Bečić ima dosta čudnu logiku po kojoj misli kako može da ga mi biramo, a Milo da mu čuva fotelju. I nema ko ne vidi da Bečić više ‘napada’ Andriju Mandića, nego Mila Đukanovića. Ovog drugog jedva da se i sjete, osim kada glasaju zajedno protiv Mandića”, navode iz DF-a.

Upitali su, pitate se ima li zaista bar malo obraza u ovakvoj politici ili se svi moramo crveniti od njihovih crvenih kravata i ponekog viška bliskosti među omiljenim poslanicima?

“Upravo takva vrsta ponašanja je za posledicu imala da danas oni ništa drugo i ne rade, osim što brane Bečićevu fotelju. Hvale sebe toliko nepristojno da čovjeku postane neprijatno to slušati, a najnovija vesela pjesma o Aleksinoj ulozi kao ‘ključnog faktora stabilnosti u Crnoj Gori’ je samo jedna u nizu izjava bez pokrića. Kako je za stabilnost ove zemlje važnije 14 poslanika koji podržavaju Aleksu i Zdravka od 27 poslanika koji traže da se ispoštuju pravila demokratije?”, dodaju iz DF-a.

Ističu da je valjda demokratija ono što obezbjeđuje stabilnost Crne Gore, a nestabilnost je kad manjina ili pojedinac ne poštuju volju većine.

“Kako to objašnjavaju svojim prolaznim zapadnim diplomatama i, još više, kako im oni u to tako lako povjeruju, osim ako ovi Bečićevi ne pišu šta bi njihovi gosti voljeli čuti, a to je da postoji samo jedna politika, jedna stranka sa više imena i jedan vođa, bez obzira kako se zvao, Zdravko, Milo ili Aleksa, kojeg uvijek čeka spreman gliser za zaštitu u Cavtatu, kako je javnost obavijestio bivši američki ambasador Montgomeri”, poručuju iz DF-a.

Prema njihovim riječima čitavo ovo svakodnevno trabunjanje, svodi se samo na jednu jedinu stvar kako opravdati da njih 14 imaju više prava nego preostalih 27.

“I čime to, recimo, omiljeni poslanik Alekse Bečića zaslužuje bilo koje pravo više od drugih poslanika parlamentarne većine. Da li zato što kad Aleksa krene kući s posla, on mu nosi fotelju kako bi i tamo mogao da bude predsjednik? Sve se vidi, naš Aleksa, i ‘ako laže koza, ne laže rog'”, saopštili su iz DF-a.

Kako navode, kada pominju Svetozara Marovića, bilo bi veoma odgovorno da pomenu i Duška Kneževića.

“Ne možemo nikada zaboraviti razgovor ove dvojice ljudi uoči izbora 30. avgusta kada su mnogim glasačima DPS-a objasnili način kako je funkcionisao režim Mila Đukanovića i time pomogli da se neki od njih oslobode Đukanovićevog uticaja. Uostalom, vi ste, a ne DF, od Svetozara Marovića preuzeli kompletan program koji je pisao za DPS i odrekli se principa partije koja vam je bila stil i način života”, ističu iz DF-a.

Prema njihovim riječima Mandiću nije bila potrebna nikakva pomoć oko sumnjivog magistarskog rada, ni finansijska podrška za političko djelovanje, “i ne duguje lično nikome ništa, a da li je Aleksi i Demokratama nešto trebalo od Duška Kneževića, neka oni odgovore”.

“I na kraju, upućujemo vam iskren poziv da ustanete iz fotelje, službenih automobila i aviona, odreknete se saradnje sa DPS-om i sa parlamentarnom većinom dogovorite izlazak iz ove krize, poštujući pravila demokratije”, zaključuju iz DF-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
DF: Demokrate da ustanu iz fotelja, službenih automobila i aviona – CG Vijesti
22.07.2021-17:45 17:45

[…] Aktuelno […]