Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DF Demokratama: Pričate o Njegošu, a priznali ste Kosovo

Nakon što je Demokratska Crna Gora predložila da 13. novembar, dan rođenja Petra Drugog Petrovića Njegoša, bude državni praznik Crne Gore, reagovao je Demokratski front

Nakon što je Demokratska Crna Gora predložila da 13. novembar, dan rođenja Petra Drugog Petrovića Njegoša, bude državni praznik Crne Gore, reagovao je Demokratski front (DF) i poručio da Demokrate pričaju o Njegošu, a priznali su Kosovo.

Prema njihovim riječima Demokrate su toliko političke havarisane, da strmoglavi pad rejtinga hoće privremeno da zaustave krađom DF-ovog predloga da dan Njegoševog rođenja bude državni praznik.

“Podsjećamo da je DF ovaj predlog podnosio još 2018. i 2019. godine, ali ga je odbijao sadašnji partner Demokrata, Bošnjačka stranka, sa kojom su Demokrate izglasale antisrpsku rezoluciju o Srebrenici, a čiji funkcioneri smatraju da je Njegoš genocidni pjesnik. Naravno, mi se ne ljutimo na Demokrate zbog toga što kradu naše ideje, ali je problematično kada se Njegoš koristi za dnevno- političke i uskostranačke potrebe, i zbog očajnog rejtinga, kako to rade Bečić i društvo”, ističu iz DF-a.

Kako dodaju, Demokrate se prije svega, lažno zalažu za ovu ideju, jer su samo u proteklih nekoliko dana i mjeseci više puta pljunuli na Njegoševu i tradicionalnu Crnu Goru.

“Valja podsjetiti javnost samo na to da Demokrate priznaju lažnu terorističku državu Kosovo, gdje je pobijeno i protjerano na hiljade Srba, uništavano naše kulturno i istorijsko blago, a isto tako valja podsjetiti da je Crna Gora Njegoševog doba nastala na Kosovskom zavjetu, na tom vječnom pozivu da se vratimo tamo gdje je naš početak i kraj. Što reče Ivo Andrić, zagledan u Njegoševu Crnu Goru: ‘sve što se u tim brdima rađalo, dolazilo je na svet sa refleksom kosovske krvi u pogledu'”, naglasili su iz DF-a.

Poručuju da je zato jasno da prosto ne idu zajedno Njegošev kosovski zavjet i Bečićeve čestitke albanskim ekstremistima u Prištini.

“Ne može se politika voditi tako što će se varati i lagati narod, a Demokrate u tu svrhu koriste čak i Njegoša. Istina je sledeća: DF je za srpsko Kosovo i Metohiju, u sastavu Srbije, a Demokrate priznaju lažnu terorističku državu Kosovo”, zaključuju iz DF-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
23.06.2021-21:07 21:07

A vi gospodo mozete samo da pljunete pod prozor tim kako ih vi nazivate Albanskim ekstremistima. Za srbojancine su oni ekstremisti a za Kosovo oslobodilacka vojska. Priznalo ih je 107 svjetskih drzava kao nezavisnu drzavu dok vi jos uvijek kokodacete i mislite da cete sa tim nesto postici.

Krsto
26.06.2021-17:57 17:57
Reply to  Ha20

Ako te cuje Ivica Dacic on ce odmah skoknuti do ostrva Cunga Lunga s kofercetom punim para..Pa ce tamosnji poglavica poslati pismo u kome pise da drzava povlaci priznanje Republike Kosovo..To sto tzv drzave koje Dacic pominje ili uopste nisu drzave ili nikad nisu ni cule za Kosovo ili srbiju a kamo li priznale ijednu od te dvije drzave narod u srbiji ne zeli da zna