Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DF Demokratama: Dok smo mi tražili izlaz iz krize, neki su je produkovali s Roćenom, Đukanovićem i Markovićem

''Umjesto da stanu u odbranu jednog stručnog i dokazanog profesionalca, koji je uz to Srbin, Demokrate su se pridružile Ervinu Ibrahimoviću, Rašku Konjeviću i Jevtu Erakoviću u najprizemnijim ideološkim i nacionalističkim napadima na Milutina Đukanovića'', navodi DF

Demokratski front je očekivao histerične i šovinističke stavove DPS-a, SDP-a, SD-a, BS-a, povodom ostanka Milutina Đukanovića u bordu EPCG, ali su, kažu, zatečeni i iznenađeni identičnom reakcijom kolega iz Demokratske Crne Gore.

“Umjesto da stanu u odbranu jednog stručnog i dokazanog profesionalca, koji je uz to Srbin, Demokrate su se pridružile Ervinu Ibrahimoviću, Rašku Konjeviću i Jevtu Erakoviću u najprizemnijim ideološkim i nacionalističkim napadima na Milutina Đukanovića”, navodi DF.

Tako je, navode, juče promovisan novi narativ, a to je da oni koji su bili za vojnu neutralnost i protiv uguravanja Crne Gore u NATO, ne mogu biti u izvršnoj vlasti, niti u upravljačkim strukturama u državnom vlasništvu.

“Ako tome dodamo raniju matricu da “Srbi iz DF-a ne mogu biti dio vlade”, dolazimo do aparthejd formule kojoj smo dužni da se suprotstavimo”, ističe DF.

Pritom, dodaju, kolege iz Demokrata nikako ne žele da primijete da se smjenjuju i kadrovi Demokratskog fronta.

Aleksandar Dožić, drugi član iz DF-a u Upravnom odboru EPCG, takođe je juče smijenjen, kao što su smijenjeni, na primjer, prof. dr Tripko Draganić, predsjednik borda Održavanja željezničkih voznih sredstava, Slađana Perišić, predsjednik borda Luke Bar, Milorad Krgović, član borda Luke Bar, Vuk Vujović, direktor Doma zdravlja u Baru, Slobodan Đukić, član borda Montekarga “, ističe DF.

Međutim, navode oni, po Demokratama, izgleda da je politički profitabilnije spominjati djelimične istine kako bi se zamaglila suština.

“A suština je da su dosad razriješeni mnogi funkcioneri DF-a, da se najavljuju smjene i u drugim državnim sistemima, te da mi ni na koji način ne možemo određivati poteze Vlade, a posebno nećemo trgovati ni sa jednom funkcijom. Ali svakako ostajemo pri stavu da svi kvalitetni kadrovi, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadali, a koji su se pokazali kao uspješni rukovodioci, treba da ostanu na svojim funkcijama”, saopštio je DF.

Nemaju, kažu, dilemu da bi, recimo, Vladimir Čađenović trebalo da ostane na funkciji direktora CEDIS-a, isto kao što nemaju dilemu, ako se to dogodi, da ga Aleksa Bečić neće pozvati da podnese ostavku.

“Ako griješimo u ovom stavu, pozivamo kolege Demokrate da nas demantuju i da vidimo da li će njihovi direktori i predsjednici upravnih odbora samoinicijativno podnijeti ostavke. Uvjereni smo da neće. Takođe smo ubijeđeni da će svaki kadar Demokrata koji bude zadržao funkciju za vrijeme mandata vlade Dritana Abazovića nastaviti da je obnaša”, ističe DF.

Prema njihovim riječima, optuživati DF za nekakva masovna zapošljavanja je klasična zamjena teza jer odgovorno tvrdimo da su Demokrate samo u poštama Crne Gore procentualno zaposlili više ljudi nego mi u svim državnim strukturama.

“A kad su Zdravko Krivokapić i Milojko Spajić na najodgovornije pozicije u ministarstvima, Centralnoj banci, Državnoj revizorskoj instituciji, Agenciji za sprječavanje korupcije i ostalim državnim agencijama, postavljali i ostavljali visoke funkcionere DPS-a, SDP-a, SD-a, tad to nije bio razlog za reagovanje Demokrata, jer su zauzvrat postavljali svoje ljude u bezbjednosnom sektoru, Generalštabu i desetinama državnih sekretarijata”, ističe DF.

Podsjećaju da je DF u decembru prošle godine predlagao Demokratama da vrate poslaničke mandate i na taj način izazovuprijevremene parlamentarne izbore.

“Tad nas nisu udostojili ni odgovora. Kao što nismo dobili odgovor na našu ponudu da Demokrate predlože novog premijera, i kao što nismo dobili odgovor da zajednički organizujemo proteste”, navodi DF.

“Ako bi bili zluradi, mogli bi pitati da li to ima veze sa njihovim prošlogodišnjim tajnim sastancima i razgovorima, prvo s Milanom Roćenom, a spominje se i Milo Đukanović, kad je čitav jul protekao u njihovoj opstrukciji izbora Tužilačkog savjeta. Kao što se pominju i sastanci s Duškom Markovićem, kad su mu za potrebe stranke koju je tad želio da formira čak napisani Program i Statut. Nažalost, dok smo mi tad tražili izlaz iz krize, neki su je produkovali s Roćenom, Đukanovićem i Markovićem. Zato još jednom dobronamjerno pozivamo kolege Demokrate da ne počinju sukob sa DF-om jer građani očekuju našu saradnju, a i vrijeme je pokazalo da su se iz svakog sukoba sa nama proveli kao bosi po trnju”, zaključuje DF.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve