Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Današnje neusvajanje izvještaja o radu, tumačimo kao stvaranje koalicije koja ima za cilj smjenu Carevića

''Uzimajući u obzir izvinjenje odbornice PZP i najavu o ponovnom glasanju, svi oni koji su potrčali da traže smjenu Carevića su otkrili svoje namjere koje u svojoj političkoj nebitnosti sigurno neće moći da ostvare''

Današnje neusvajanje izvještaja o radu predsjednika Opštine i organa lokalne uprave mi u Demokratskom Frontu (DF) tumačimo kao stvaranje neke nove i neprincipijelne koalicije koja za cilj ima smjenu legalno i legitimno izabranog predsjednika Opstine Budva Marka Bata Carevića sa te funkcije, saopštili su iz DF Budva.

Iz DF-a podsjećaju javnost da su građani ocijenili njegov rad 30.08 sa 5.800 glasova odnosno sa 42 odsto i sramno je što su pojedini odbornici koji su dobili mandat upravo sa liste čiji je puni naziv bio: Marko Bato Carević – Za budućnost Budve, zaboravili na tu činjenicu.

“Neizglasavanjem izvještaja o radu za godinu kada je DPS političkom korupcijom sa batinaškim odredima policije i parapolicije izvršio nelegalni smjenu vlasti, svojevrsna je podrška svemu što je DPS uradio prošle godine”, dodaju iz DF Budva.

Prema njihovim riječima time su se stavili na stranu onih koji su kupili odbornika i bacali suzavac na građane, odbornike i funkcionere.

“Danas za usvajanje izvještaja nisu glasali odbornici Demokrata, SNP, Prave CG, DPS, URE, SD, SDP i Crnogorske i što se nas tiče radi se o koalicionom zagrljaju jer očigledno isto misle. Posebno je ironično što su ovim Demokrate glasali protiv izvještaja o radu svojih kadrova koji su sekretari i funkcioneri i time istima uskratili povjerenje”, saopštili su iz DF Budva.

Poručuju da ukoliko je nekom želja podmukla smjena predsjednika Opštine onda bi bilo elementarno pristojno da se stvari nazovu pravim imenom i da se mandat vrati građanima na ponovno odlučivanje jer držati cio grad kao talac nečijih ličnih ambicija, sujete, politikantstva je nekorektno i nema tih floskula i lažne zabrinutosti koja to može opravdati.

“Uzimajući u obzir izvinjenje odbornice PZP i najavu o ponovnom glasanju, svi oni koji su potrčali da traže smjenu Carevića su otkrili svoje namjere koje u svojoj političkoj nebitnosti sigurno neće moći da ostvare. Nismo dozvolili promjenu izborne volje prošle godine pa nećemo ni ove. Danas je postalo svima kristalno jasno ko u Budvi konstantno izaziva političku krizu i ko je krivac za nefunkcionisanje lokalne vlasti”, zaključuju iz DF Budva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve