Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Crnogorski režim se obračunava sa pravoslavnim vjernicima

Iz Fronta poručuju da je “crnogorski režim nakon služenja interesima pojedinih velikih sila danas postao marioneta Prištine, Zagreba i terorističkih vođa iz lažne države Kosovo”

Da je crnogorski režim ušao u otvoreni obračun sa pravoslavnim vjernicima i tradicionalnom Crnom Gorom pokazuje i današnja zabrana liturgije na Ivanovim koritima, poručuju iz Demokratskog fronta.

Kako su istakli, nakon niza poteza kojima se pokazuje jasna namjera da se vrši tortura nad crkvom i vjernicima, danas je diktatura otišla i korak dalje, sramnom zabranom održavanja liturgije na Preobraženje.

“Naredbu o zabrani izdao je ministar Mevludin Nuhodzić. Podsjećamo da režimska policija proteklih dana nije reagovala na divljanje albanskih ekstremista koji su upadali u manastir Beška i maltretirali monahinje, kao što su u Svaču kod Ulcinja podržavali one koji su sprečavali liturgiju i jurišali na mitropolita Amfilohija. Današnji atak na SPC u režiji policije i ministra Nuhodžića potvrđuje ono što je saopštavao DF- da su dešavanja u Beškoj, Svaču, tzv. zakon o slobodi vjeroispovijesti, incidenti na Ivanovim koritima, krstionici na Miholjskoj Prevlaci, itd. projekat u kome učestvuju dukljanski fanatici iz režima i dijela opozicije u dosluhu sa albanskim i bošnjačkim ekstremistima i da je to koalicija za obračun sa pravoslavnom Crnom Gorom”, smatraju oni.

Iz Fronta poručuju da je “crnogorski režim nakon služenja interesima pojedinih velikih sila danas postao marioneta Prištine, Zagreba i terorističkih vođa iz lažne države Kosovo”.

“Zato se danas desila i nova bruka – da teritorijom Crne Gore patrolira albanska policija, a za očekivati je da lično Nuhodžić i Veljović predaju raport vođi patrole. Glavna smetnja režimskom projektu izdaje i predaje Crne Gore su SPC, pravoslavni vjernici i političke snage koje se bore za vrijednosti tradicionalne Crne Gore i naših predaka, pa zato imamo kontinuirane napade na naše crkve i sveštenstvo”, tvrde oni.

Iz ovog saveza upozoravaju da se vrh režima opasno poigrava sa sudbinom Crne Gore.

“Pravoslavni vjernici ne smiju da nasijedaju na provokacije, ali moraju biti spremni da štite svetinje i crkvu koja je i stvorila Crnu Goru.  Na Trojičindanskom saboru u Podgorici jasno je iscrtan put kojim treba da idemo u cilju zaštite vjere i naroda i kako bi se zaustavilo dalje ponižavanje ove zemlje od strane onih koji su pravoslavlje označili kao neprijatelja i smetnju za svoje lične i nacionalne interese”, zaključuju iz DF-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve