Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DF Budva podnio inicijativu za hitno sazivanje sjednice Skupštine opštine

Odbornik Mladen Kažanegra je na današnjem pressu istakao da je osnova za dogovor da predsjednik SO Krsto Radović podnese neopzivu ostavku

Odbornički klub Demokratskog fronta Budva podnio je inicijativu za sazivanje sjednice Skupštine opštine po hitnom postupku na kojoj će se naći odluke o rebalansu budžeta , budžet za narednu godinu i Plan investicija.

“Bitno je kako bi se realizovali brojni investicioni projekti, isplate obaveza prema građanima. Zato je važno da se sjednica održi i da se koalicioni partneri odazovu i prekinu sa ucjenama. Bilo bi krajnje neprofesionalno i protiv interesa građana da gradonačelnik Marko Carević podnese ostavku. Oni će biti direktni krivci za uvođenje prinudne uprave, ako nastave sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) da bojkotuju sjednice – istakao je na današnjem pressu, odbornik DF-a, Nikola Kralj a zatim nastavio .

Rezultat našeg rada je rebalans budžeta na skoro 11 miliona eura, dakle došli smo u situaciju da moramo da donesemo odluku koja se tiče svih građana i vrijeme je da se donosu odluke pored pomenute i odluka o budžetu za narednu godinu kao i plan investicionih aktivnosti, pomenute odluke treba da budu donesene do zakonski propisanog roka, do 31. decembra, jer poslije nastupaju negativne posljedice i blokada rada lokalne samouprave. U slučaju da budemo čekali ponovo mart doći ćemo u situaciju da moramo da čekamo privremeno finansiranje do 31. marta naredne godine , nakon toga imamo tendere, pa kraj građevinske sezone i onda sve ono što smo dobro radili građani ne mogu da osjete benefite u toku godine, već onda čekamo kraj turističke sezone.” – zaključio je Nikola Kralj.

Odbornik Mladen Kažanegra je na današnjem pressu istakao da je osnova za dogovor da predsjednik SO Krsto Radović podnese neopzivu ostavku.

Krsta Radovića ne podržava 21 odbornik većine u Budvi i očekujemo da što prije podnese neopozivu ostavku kako bismo nastavili normalno sa radom i da odblokiramo parlament. Htio bih da pozovem koaliciju okupljenu oko Demokrata, SNP, URA, Prava Crna Gora kad već mogu sa DPS-om da dolaze na svečane sjednice da zaborave svoju borbu za fotelje, da dođu zajedno sa nama da izglasamo budžet, da omogućimo građanima Budve mnogo lakši život u narednoj godini jer imamao puno investicija i puno dobrih investicija za grad – zaključio je na kraju pressa odbornik DF Mladen Kažanegra.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve