Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

DF Budva: Nema koalicije sa DPS-om, nećemo dozvoliti da se scenario iz Kotora preseli u Budvu

DF oštro demantuje da je danas uspostavljena nova koalicija u Budvi i obavještavaju Demokrate, Crnogorsku i URU da neće dozvoliti da se njihovim neodgovornim ponašanjem scenario iz Kotora preseli u Budvu

Zlonamjerni su i netačni navodi da je povodom današnjih dešavanja u Skupštini Opštine Budva došlo do formiranja saradnje između DF-a i DPS-a. Radi se, nažalost, o podmetanjima naših koalicionih partnera, prvenstveno Demokrata, Crnogorske i URA, koji su mimo dogovora, suprotno Statutu i Poslovniku, zakazali sjednicu Skupštine sa namjerom da disciplinuju predsjednika Opštine, poručuju iz budvanskog Kluba odbornika DF-a.

Budva

Kako navode, Klub odbornika DF je glasao protiv predloženog dnevnog reda-zaključak o utvrđivanju mjera u cilju zaštite i unapređenja prostora, kojim bi bio poništen Protokol o donaciji koji je Marko Carević zaključio sa turskom kompanijom “Mia investment”, isključivo zbog toga što nije poštovana procedura pri zakazivanju.

“Na te razloge je naš predstavnik na Kolegijumu i nadležnom odboru pravovremeno ukazao i upozorio rukovodstvo Skupštine da ne pokušavaju na silu da zakažu i održe sjednicu. Nama, a i cjelokupnoj javnosti je dobro poznato da je predsjednik Skupštine Krsto Radović navikao da svjesno krši zakon pa je tako nedavno kažnjen jer je nezakonito uzimao naknadu u iznosu od 3.240 evra kao član Izvršnog odbora Turistučke organizacije i za taj iznos je oštetio budžet Budve, koji je nakon plaćanje kazne morao da vrati. Iz ovih razloga se zalažemo da svaka sjednica bude zakazana i održana u skladu za procedurom. Želimo javnost da upoznamo da se nikada do sada nije desilo da se na dnevni red kandiduje tačka koja prethodno nije usaglašena na nivou koalicionih partnera i time konstatujemo da su upravo predlagači današnje sjednice, Demokrate, Crnogorska i Ura, prekršili dobru praksu, da predlažu dnevni red koji nije dogovoren i koji nije u interesu građana Budve”, navode oni.

Tvrde da to ne tumače kao otvorenu opstrukciju u radu i suštinsko kršenje koalicionog sporazuma.

“Pokušaj poništenja Protokola o saradnji, koji je Predsjednik Opštine zaključio sa investitorom Mia investment tumačimo kao pokušaj marginalizovanja izvršne vlasti, što svakako nećemo dozvoliti ni po ovom niti po bilo kojem drugom pitanju. Sve što se dešavalo u odnosu na potpisivanje protokola je poznato našim koaliconim partnerima, o čemu su redovno obavještavani i na šta su prethodno dali saglasnost. Njihova naknadna promjena mišljenja je motivisana očiglednom namjerom da se nanese politička šteta DF-u. U tom naumu sigurno neće uspjeti jer je u ovom poslu predsjednik Carević vođen interesima Opštine Budva i svih njenih građana”, poručuju iz lokalnog DF-a.

Prema njihovim riječima, nijedan milimetar opštinskog zemljišta se ne nalazi u okviru katastarske parcele čiji je vlasnik investitor Mia investment, niti je interes opštine ugorožen već suprotno, ovakvim odgovornim postupanjem spriječena je višemilionska šteta po opštinski budžet i dodatno je obezbijeđena donacija u vidu izgradnje vrtića u vrijednosti od 2,5 miliona.

“Ukoliko gospoda koaliconi partneri smatraju da našem gradu nije potreban vrtić neka to otvoreno kažu i objasne našim sugrađanima. Prvi put se dešava da predsjednik Opštine razgovore sa investitorom vodi na način na obezbijedi korist za građane a ne za sebe, što očigledno smeta onima koji su navikli na suprotno postupanje. Otkazivanje današnje sjednice ne znači bježanje od rasprave po ovom pitanju, već suprotno, jedva čekamo raspravu na ovu temu”, ističu u DF-u.

Zato je, kako dodaju, neophodno da oni koji zakazuju sjednicu prouče propise i procedure i na zakonit način zakažu sjednicu, a pošto sumnjamo u njihove sposobnosti, ovim putem ih obavještavamo da ćemo mi zakazati sjednicu na kojoj ćemo do detalja raspravljati o ovom, ali i o drugim pitanjima, koja se tiču funkcionisanja vlasti.

“Činjenica da je ova tema bila uvrštena u kao tačka na redovnoj sjednici isključuje mogućnost da ista bude razmatrana po hitnoj proceduri. Apsolutno odbacujemo insinuacije da se radi o uspostavljanju koalicije o realizovanju kriminalnog posla jer te tvrdnje ne stoje u logičnoj ravni. Potpisnicima inicijative je dobro poznata praksa da oni koji predlažu tačku dnevnog reda moraju da obezbijede većinu za izglasavanja iste, i da niko razuman nije mogao glasati o poništenju izgradnje vrtića, pa su osmislili simulaciju saglasja DF-a i DPS-a. To što su naši koaliconi partneri glasali protiv je pitanje na koje oni moraju da daju odgovor i zbog čega smatraju da je zarad postizanja političkih poena sve dozvoljeno”, navode oni.

DF oštro demantuje da je danas uspostavljena nova koalicija u Budvi i obavještavaju Demokrate, Crnogorsku i URU da neće dozvoliti da se njihovim neodgovornim ponašanjem scenario iz Kotora preseli u Budvu.

“Zbog očiglednih rezultata rada predsjednika Marka Carevića i nove izvršne vlasti u kratkom periodu, koji u mnogome pravazilaze dvogodišnje rezultate prethodne izvršne vlasti, razumijemo da je nastupila panika u redovima koalicionih partnera, zbog straha od smanjenog rejtinga, ali ih to zasigurno ne opravdava u pokušajima da vrše opstrukciju u našem daljem radu niti ćemo im to u bilo kom obliku dozvoliti. U svakom slučaju, građani Budve su u prilici da vide i procijene ko radi u njihovom interesu a ko se bavi providnim političkim floskulama i jeftinim političkim marketingom”, poručuju iz DF-a.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve