Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DF Budva: “Fašizam je kada bagerima idete na crkve”

Fašizam je kada proganjate i hapsite političke neistomišljenike, kada se partija poistovjeti sa državom, kada pendrecima i dugim cijevima disciplinujete građane, bagerima idete na crkve i manastire, kada u mrklom mraku pod policijskom opsadom i okupacijom usvajate protivustavni zakon kojim rušite Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) i kada političkom korupcijom prekrajate izbornu volju, navodi se u saopštenju Demokratskog fronta (DF) Budva

Fašizam je kada proganjate i hapsite političke neistomišljenike, kada se partija poistovjeti sa državom, kada pendrecima i dugim cijevima disciplinujete građane, bagerima idete na crkve i manastire, kada u mrklom mraku pod policijskom opsadom i okupacijom usvajate protivustavni zakon kojim rušite Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) i kada političkom korupcijom prekrajate izbornu volju, navodi se u saopštenju Demokratskog fronta (DF) Budva.

foto Logo

Kako navode, DPS ovih dana pokazuju “ogromnu dozu arogancije i manjak stida”.

“Doduše pokazuju i da ih je strah od samo jednog čovjeka kojeg pokušavaju diskreditovati na sve načine – Marka Bata Carevića nazivajući ga ‘Njegoš iz Budve’. Partijska piskarala misle da se zamjenom teza preko noći može zaboraviti njihov stranački ideolog sa nadimkom ‘Filozof iz Grblja’ koji se nalazi u Beogradu i trenutno je nedostupan organima gonjenja”, navode u saopštenju.

Ističu da u državi koju je DPS, kako navode, beatifikovala, postoji samo “jedan fašizam – vaš”.

“I šta god uradili vi to ne možete zamaskirati. Fašizam je kada proganjate i hapsite političke neistomišljenike, kada se partija poistovjeti sa državom, kada pendrecima i dugim cijevima disciplinujete građane, bagerima idete na crkve i manastire, kada u mrklom mraku pod policijskom opasdom i okupacijom usvajate protivustavni zakon kojim rušite Srpsku Pravoslavnu Crkvu i kada političkom korupcijom prekrajate izbornu volju”, ističu u saopštenju.

Iz DF Budva navode da se ponose Njegošem.

“I ako mislite da nekoga možete uvrijediti poređenjem sa najslavnijim misliocem kojeg je Crna Gora imala – onda to više govori o vama, vašem nedoraslom poimanju istorije i Crne Gore. Zaista nam je drago da vam je Marko Carević postao noćna mora, jer ni jedno saopštenje u posljednjih sedam dana ne možete sročiti a da ga ne spomenete, i obećavamo potrudićemo se da tako i ostane. I naravno da ćemo kao slobodni građani prisustvovati svakoj litiji koju organizuje naša SPC. Naglašavamo ovo slobodni, jer je to pojam koji vi okovani retrogradnom sviješću i mračni koliko ljudska duša može biti, uvaljani u blato politike koja u kontinuitetu 30 godina razara biće Crne Gore, teško možete razumjeti”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve