Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

DF Budva: Demokrate potvrdile da su satelit i podružnica DPS-a

''Budvanska i crnogorska javnost ovih dana uvjerili su se, da je i ta, poslednja, formalna razlika, između Demokrata i DPS zbrisana, pa su zajedno oborili čitavu vladu – na zahtjev DPS''

Neubjedljivo, nemušto i sitno-šićardžijsko saopštenje koje je iz Demokratske Crne Gore Budva dotureno medijima u minulih par sati, odnosno ostaci ostataka njihove rasturene kvazi argumentacije, najbolje su svjedočanstvo da su im saopštenja u polemici sa nama, razbijena u paramparčad, ocijenili su iz DF Budva reagujući na saopštenje Demokrata u kojem su kazali da se nakon pada 43. Vlade u Novoj srpskoj demokratiji ponašaju kao da “imaju politički potres mozga”.

“O kakvom se debaklu radi, možda je najbolje potvrdila Demokratska partija socijalista. Naime, DPS je u sred polemike na relaciji DF- Demokrate, priskočila u pomoć Bečićevoj stranci napadajući Mila Božovića i DF – u očajničkom pokušaju da skrenu pažnju na sebe a svoju partiju podružnicu (Demokratsku Crnu Goru) evakuišu iz potpune blamaže”, kazali su iz DF-a reagujući na saopštenje DPS-a u kojem su naveli da su “Milo Božović i Goran Đurović ozvaničili koaliciju DF – URA u Budvi”.

Njihovo reagovanje prenosimo integralno

Kao što je javnost mogla i da primijeti – u saopštenjima DPS-a i Demokrata skoro da nema razlike. Ista meta, ista priča, jedno saopštenje, dvije partije. Zbog vidljive brzopletosti u saopštenju Demokrata, nije teško pretpostaviti ko je tu od koga prepisivao. Uostalom, nije prvi put da Bečićeva i Krapovićeva družina svoja saopštenja nespretno dotjeruju u skladu sa nazorima i retorikom DPS-a.

U interesu javnosti, pružićemo dodatan doprinos u raskrinkavanju ove družine. Kada su u pitanju glasanja za interpelacije o Krivokapićevim ministrima, konkretno Stijoviću, čime Demokrate dosađuju ovih dana optužbama na naš račun, podsjetićemo javnost na jednu važnu činjenicu, za koju se ova novopečena podružnica DPS-a nadala da je zaboravljena. Neposredno pred nepravednu i nekorektnu smjenu ministra Leposavića, iz Demokratske Crne Gore poručeno je da će Demokrate glasati za smjenu Leposavića ako se DPS ne pojavi u Skupštini.

Ako ste se zapitali ko je dao ovu izjavu ispred Demokratske Crne Gore, pogađajte Odgovor je Dragan Krapović iz Budve. I tada su se iz Bečićeve stranke nudili kao rezerva DPS-u. Krapović je besomučno izručivao optužbe na račun Leposavića, pozivao ga da podnese ostavku i poručio da će glasati za njegovu smjenu ako DPS izostane. Razlika je samo, što je predsjednik budvanskih Demokrata tada govorio “da je neprihvatljivo da se sa DPS-om smjenjuju ministri”.

Ova, za društvu korisna, a za Demokrate neprijatna reminiscencija, ukazuje na to da je proces pridruživanja Demokrata DPS-u, odavno počeo. Budvanska i crnogorska javnost ovih dana uvjerili su se, da je i ta, poslednja, formalna razlika, između Demokrata i DPS zbrisana, pa su zajedno oborili čitavu vladu – na zahtjev DPS. I dok Bečić na državnom nivou, trči za Đukanovićem, njegov pulen Kiko Radović na lokalnom nivou trči za odbornicom Pribilović.

I dok budvanske Demokrate pripremaju teren za postizbornu koaliciju sa DPS-om, lista predvođena Milom Božovićem je već u snažnom predizbornom zamahu, sa jasnom i odlučnom namjerom, da ostvari visok pobjednički rezultat. Time će biti poražena i ova antibudvanska koalicija DPS-a i njenih satelita, među kojima se najviše ovih dana ističu Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve