Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Blažić je pravni savjetnik Đukanovića

Demokratski front konstatuje da specijalni pravni savjetnici na koje se poziva predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nisu ni Boris Bastijančić, ni Migo Stijepović, ni Zoran Pažin, već Đorđe Blažić, nekadašnji stipendista Vlade Sovjetskog Saveza gdje je razrađivao kolektivne ugovore o radu u pravu SSSR, saopšteno je uz tog političkog saveza

Demokratski front konstatuje da specijalni pravni savjetnici na koje se poziva predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nisu ni Boris Bastijančić, ni Migo Stijepović, ni Zoran Pažin, već Đorđe Blažić, nekadašnji stipendista Vlade Sovjetskog Saveza gdje je razrađivao kolektivne ugovore o radu u pravu SSSR, saopšteno je uz tog političkog saveza.

“Domaćoj pravnoj misli dao je ogroman doprinos u ostvarivanju prava na stan radnika u udruženom radu i inspekcijskim poslovima u pravu SRJ. U samoj Crnoj Gori najviše se bavio Grawe osiguranjem, a medijski ponekad i ustavnom materijom. Nažalost, vječiti kandidat za predsjednika Crne Crne Đorđe Blažić se pretvorio u trbuhozborca Mila Đukanovića, promovišući ustavno nasilje kroz javno ohrabrivanje predsjednika države da ukazom raspusti Skupštinu”,kažu u DF-u.

Umjesto, dodaju u DF-u, da nesuđeni predsjednik Đorđe Blažić konstatuje ono što vidi čitava Crna Gora, da je Milo Đukanović zgazio Ustav, ignorišući parlamentarnu većinu koja je predložila Miodraga Lekića za mandatara, on još od septembra u ulozi DPS-ovog šegrta dezavuiše crnogorsku javnost i neutemeljenim stavovima ozbiljno dovodi u pitanje čak i kredibilitet porodičnog fakulteta na kome je dekan.

“Zato smo dužni da agentu Grawe osiguranja Đorđu Blažiću još jednom pojasnimo da Milo Đukanović nema pravo da ukazom raspusti Skupštinu u kojoj je definisana većina, jer bi na taj način Crnu Goru uveo u haos sa nesagledivim posledicama. Zašto i za čiji račun Đorđe Blažić ovo radi baš u vremenu kada je Crnoj Gori potrebna izvršna vlast, mir, tolerancija i dijalog – nije teško zaključiti”, navode iz DF-a.

U DF-u pitaju zbog čega želi da nas uvede u krizu kroz koju ovih dana prolazi Peru, gdje je neki pravni ekspert poput Blažića ubijedio predsjednika Perua, izvjesnog Pedra Kastilja, da uđe u sukob sa skupštinom te države?

“Taj neodgovorni političar je zbog pokušaja izazivanja haosa i zloupotrebe Ustava odmah uhapšen, a parlament Perua je nakon tog neustavnog čina izglasao njegov opoziv. Vjerujemo da Milo Đukanović, bez obzira na savjete Đorđa Blažića, neće ući u sličnu vanustavnu avanturu i da će otpočeti razgovore s parlamentarnom većinom, kako bi kroz dijalog došli do novih članova Ustavnog suda, novog izbornog zakonodavstva, izbora Vrhovnog državnog tužioca….”, ističu u DF-u.

Pošto je, dodaju u DF-u, profesor Blažić u svom nastupu Skupštinu Crne Gore uporedio sa “trgovinom na Tuškom putu”, dobronamjerno ga upozoravamo da poslanike ne vrijeđa, već da se ponovo kandiduje na nekim izborima i izmjeri vlastiti uticaj i značaj u Crnoj Gori.

“Ako ovog puta uspije da pređe cenzus, sa zadovoljstvom ćemo pokazati put do Tuške pijace pa neka tada sam uradi ono što drugima podmeće”, zaključuju u DF-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
17.12.2022-14:51 14:51

DF bi da se nametne Milu ka jedini dobroželatelj i pravni savetnik. Eto vi ga Dritan pa njega śetujte do mile volje….