Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Bečić zakazao sastanak sa DPS-om i satelitima po naređenju Katnića, a ako nije neka ga otkaže

Kako ističu, nije DPS-u, SDP-u i SD-u trideset godina smetalo učešće u Vladi predsjednika i ministra koji su posvađali i opljačkali Crnu Goru i doveli je na ivicu bankrota, a to samo sa jednim jedinim ciljem – da od nje naprave svoju privatnu državu, i uspjeli su u tome

Nakon što su Demokrate saopštile da se otvaraju pandorine kutije, te da će tek građani vidjeti čime se jedan od lidera DF-a Andrija Mandić bavio, reagovali su iz DF-a i poručili da je predsjednik Demokrate i Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić zakazao sastanak sa DPS-om i satelitima po naređenju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

“Besmisleno je više odgovarati Bečićevim Demokratama, jer se u njihovim saopštenjima ponavlja par laži i obmana kao na pokvarenoj gramofonskoj ploči. Međutim, ima nešto na šta treba crnogorska javnost da obrati pažnju, a to su skoro identična saopštenja koja su došla iz opozicionih partija na temu predstojećih razgovora o rešavanju krize u parlamentarnoj većini i mogućnost ozbiljne rekonstrukcije Vlade”, navode iz DF-a.

Prema njihovim riječima prvo se oglasio poslanik Duško Marković, pa Boris Mugoša, Raško Konjević i Draginja Vuksanović Stanković.

“I svi oni, nedvosmisleno i panično poručiše da ni po koju cijenu Demokrate i URA ne smiju dozvoliti ulazak u Vladu predstavnicima koalicije ‘Za budućnost Crne Gore’. Naravno da nije na njima da odlučuju kako će parlamentarna većina doći do dogovora za izlazak iz krize Vlade i Parlamenta, ali se izgleda niko ne usuđuje da im to i otvoreno kaže”, dodaju iz DF-a.

Kako ističu, nije DPS-u, SDP-u i SD-u trideset godina smetalo učešće u Vladi predsjednika i ministra koji su posvađali i opljačkali Crnu Goru i doveli je na ivicu bankrota, a to samo sa jednim jedinim ciljem – da od nje naprave svoju privatnu državu, i uspjeli su u tome.

“Vrisak do neba na pomisao da bi predstavnici koalicije ,,Za budućnost CG” mogli ući u Vladu je razumljiv, jer oni znaju da bi se tada krenulo u demontažu bivšeg režima, da više ne bi bilo privatnih i porodičnih sudija i tužilaca i da bi mnoge od njih stigla ruka pravde. Narativ koji koriste o stvaranju ‘Srpskog sveta’ je poslednja brana odbrane njihovog nelegalno stečenog bogatstva, a i mnogih drugih nepočinstava”, naglasili su iz DF-a.

Poručuje da pokušaj da se spriječi ulazak u Vladu predstavnika 32,5 odsto građana, koji su glasali pobjedničku koaliciju “Za budućnost Crne Gore”, je sraman i dijelom fašistički, i to baš onih koji se ovih dana predstavljaju kao jedini borci za očuvanje antifašističke ideje.

“Proglašavati neprijateljima Crne Gore 32,5 posto građana, i to ‘slučajno’ pretežno Srba, je samo pokušaj hvatanja davljenika za slamku. Koja je to građanska profilacija partija DPS, SDP i SD kada oni u svojoj biti gaje antisrpstvo, do granica koje prevazilaze i neke ratne ideologije?”, saopštili su iz DF-a.

Prema njihovim riječima odgovor na pozadinu ovog napada i pokušaj da se spriječi ulazak u Vladu koalicije koja ima dvije trećine poslanika u parlamentarnoj većini, dobiće vrlo brzo, već narednih dana.

“Vidjećemo da li Demokrate i URA zaista žele da se ne iznevjeri izborna volja građana od 30. avgusta, da li žele da se konačno prestane sa međusobnim optužbama i krene na ispunjenje obećanja koja su data građanima u izbornoj kampanji, ili će se krenuti drugim putem? Zašto se paralelno zakazuju sastanci za rešavanje krize parlamentarne većine i sastanci svih partija u parlamentu?”, navode iz DF-a.

Iz DF-a su upitali: da li je Aleksa Bečić zakazao sastanak svih parlamentarnih stranaka po naređenju Milivoja Katnića, koji aspirin za Demokrate drži u fioci punoj video snimaka i drugih eksplicitnih dokaza?

“Možda je to uradio po naređenju nekog drugog koji želi da njegovo i Đukanovićevo druženje iz vile Gorice, zajedničko glasanje u Skupštini Crne Gore, formalizuje i kroz konkretne političke dogovore. Ako nije tačno ovo što govori DF, neka Aleksa Bečić onda otkaže ovaj sastanak sa Milom Đukanovićem i Raškom Konjevićem, i tako nas jednostavno demantuje. Naravno da sastanak neće biti otkazan, jer je takvo naređenje stiglo i nema tog Alekse Bečića koji smije drugačije postupiti”, ističu iz DF-a.

Naglasili su da opšte je poznato da se DF zalagao i zalaže za otvaranje tajnih dosijea.

“To možemo da radimo jer znamo da živimo u skladu sa hrišćanskim moralom i vrijednostima tradicionalne Crne Gore. Zato možemo, bez straha od bilo kakve kompromitacije, da zastupamo našu politiku i kritikujemo sadašnjeg šefa ANB-a kao i sve prethodne. Demokrate se, do njima svojstvenog uklizavanja, moraju ulizivati Dejanu Vukšiću, čak su Aleksa Bečić i Boris Bogdanović kupili stan u njegovoj zgradi da bi to danonoćno mogli da rade”, dodali su iz DF-a.

Prema njihovim riječima oni sto posto znaju da i on ima ono što ima i Katnić, a to su eksplicitni video zapisi i razgovori sa naglašenim koruptivnim narativom.

“Zato sada po prvi put napadaju bivšeg šefa ANB, jer naivno pretpostavljaju da on kopije toga zastiđa i gadluka nije ponio sa sobom”, zaključuju iz DF-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
03.07.2021-17:02 17:02

Ne mogu vjerovati da se ….Aleksa i Boris…