Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: AEM da se ne upušta u političke igre po diktatu SDP i DPS

Pozivamo AEM da se ne upušta u bilo kakve političke igre, a posebno da ne pokušavaju da izigravaju političke cenzore za bilo čiji račun, a u ovom slučaju za račun politika i ideologija koje su poražene 30. avgusta 2020. godine, kazali su iz DF

To što je AEM pokrenuo proceduru za utvrđivanje odgovornosti nekih medija iz Srbije, zbog navodnog kršenja pojedinih standarda, je nagovještaj da ovo tijelo želi da guši slobodu medija, i to po prijavi SDP-a, koji je godinama bio primjer ekstremizma, antisrpskog djelovanja i u koaliciji sa DPS podržavao udare na medijske slobode, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta.

– Pozivamo AEM da se ne upušta u bilo kakve političke igre, a posebno da ne pokušavaju da izigravaju političke cenzore za bilo čiji račun, a u ovom slučaju za račun politika i ideologija koje su poražene 30. avgusta 2020. godine – kazali su iz DF.

Tvrde da smo godinama svjedoci medijskog terora i govora mržnje sa medija u Crnoj Gori, “godinama je više od pola naše države izloženo medijskom šikaniranju, šovinizmu, mržnji, lažima, ali nismo vidjeli reakciju ove vrste od strane AEM-a, jer je to bila jedna od poluga bivšeg režima”.

– Dakle, pitanje je kome smetaju mediji iz Srbije, koji se emituju ,,u kablu”, a gdje svaki operater ima u svojoj ponudi skoro 200 kanala, i da li će sjutra AEM, po istom principu, da reaguje i po nekoj incijativi kad su u pitanju i svjetski i neki drugi regionalni mediji. Dakle, niko, pa ni AEM, ne smije da guši medijske slobode, a naročito po političkim instrukcijama -navode iz DF.

Oni su kazali i da se u rukovodstvima pojedinih agencija i dalje nalaze “ljudi iz bivšeg režima, koji su slijepo podržavali tu politiku šovinizma, ekstremizma i progon slobodnih medija”.

– Vrijeme je da se, u sklopu demontaže bivšeg režima i demokratizacije društva dogode promjene i u tim agencijama, i da one najzad postanu nezavisne, profesionalne i oslobođene političkog uticaja.

Svi moraju da shvate da je diktatura Mila Đukanovića poražena i da se nikada više neće vratiti, a da je na novoj vlasti da snažno podržava slobodu medija, koja je bila na udaru u vremenu vladavine DPS-a i SDP-a – poručuju iz DF.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Evropa
15.09.2021-18:41 18:41

DF-vi ste zahvaljujuci URA kojoj je sad cenzus 0,02% tu djeste– polakote junaci pa ce vam se sve vratit kako ste zasluzili prema cojstvu Crnogorskom nema tog zlata koje bi nam dali da se vas lopovluk i fasizam ne kazni uvjerit ce te se 5 decembra izbori na CETINJU -MOJKOVCU-PETNJICI! !