Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Dešić: Raduje nas sve veća podrška građana Bara izbornom programu Bošnjačke stranke

Ona je istakla da će se Bošnjačka stranka zalagati za ravnomjerno ulaganje u razvoj svih naselja i dijelova opštine Bar, izgradnju putne infrastrukture, jačanje privrede i razvoj turizma, kao i unaprjeđenje komunalne higijene i bolje vodosnabdijevanje

Bošnjačka stranka svojim izbornim programom i listom kandidata za odbornike, dobija sve veću podršku građana Bara, poručila je nositeljka liste Bošnjačka stranka – Ispravno za Bar, Edina Dešić.

“Sigurni smo da će odbornici naše liste, u naredne četiri godine, ispravno zastupati naš narod u Skupštini opštine Bar, a kao dio lokalne vlasti, uspješno rješavati opravdane potrebe u lokalnoj upravi. Zajedničkim snagama radićemo na povećanju zastupljenosti bošnjačko – muslimanskog naroda u lokalnoj upravi, uticati na povećanje broja rukovodećih mjesta i zapošljavanja pripadnika našeg naroda”, kazala je Dešić.

Ona je istakla da će se Bošnjačka stranka zalagati za ravnomjerno ulaganje u razvoj svih naselja i dijelova opštine Bar, izgradnju putne infrastrukture, jačanje privrede i razvoj turizma, kao i unaprjeđenje komunalne higijene i bolje vodosnabdijevanje.

“Unaprijedićemo uslove za rad kulturnih institucija, posebno punu revitalizaciju Starog Bara. Zalagaćemo se za puno poštovanje vjerskih posebnosti i stvaranje uslova za razvoj sporta i veću brigu o djecu i omladini, starim licima i osobama sa invaliditetom. Zajedno se možemo izboriti za jednake uslove za sve Barane, u svim oblastima života i u svim dijelovima Bara. Smatramo da je jednakost i ravnopravnost svih naroda i građana jedini ispravan put, za koji ćemo se dostojanstveno i nepokolebljivo zalagati”, kazala je na.

Zatim je dodala.

“Naši kandidati i kandidatkinje su ostvareni i afirmisani pojedinci, prepoznatljivi po svojoj odgovornosti, radu i uspjesima u poslovima koje obavljaju. Svoj životni i profesionalni angažman u društvenoj, privrednoj, kulturnoj i obrazovnoj sferi stavili su u službu svog naroda i svih građana, zalažući se za razvoj i unaprijeđenje svog Bara. Naš izborni program je iskaz realnih potreba unaprijeđenja kvaliteta života svih Baranki i Barana, kao i pripadnika bošnjačko-muslimanskog naroda, čije interese zastupamo. Sigurni smo da će u velikom broju naši sugrađani podržati listu Bošnjačke stranke – Ispravno za Bar, broj 1”, istakla je Dešić

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve