Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DEMOS: Ukinuti selektivno privođenje i drakonske kazne

DEMOS apeluje na sve građane da ulože dodatne napore u cilju sprovođenja zdravstvenih mjera i time zaštite sebe i zajednicu u cjelini

Sve kaznene mjere moraju se prilagoditi realnom ekonomskom stanju u društvu i poštovanju digniteta svake porodice, smatraju u DEMOS-u. Osuđujući, kako su kazali, ogromne novčane kazne za kršenje mjera NKT-a, dodali su da bi opomena bila primjerenija od momentalnog hapšenja i drastičnih kazni.

foto Demos

“Naime, zbog sumnje da njen osamnaestogodišnji sin nije dovoljno vodio računa o poštovanju mjere fizičke udaljenosti uslijedile su represivne mjere privođenja u policijske ambijente i prostorije gdje tek, pa i drastično, nije bilo socijalne distance među privedenim. Ili organi vlasti uvjek smatraju da u njihovim ambijentima ne veže pravila.”, navodi se u saopštenju-

Zatim je, kako su kazali, uslijedila za crnogorske porodične prilike drastična novčana kazna.

“Kada već vlast ne može da sama shvati da trenutna kaznena politika ne znači neodmjereno ponašanje represivnih organa, ukazujemo da za visoke novčane kazne crnogorske porodice moraju da pozajmljuju novac koji bi kasnije kreditom vraćale, kako bi u ovom ukupno teškom trenutku spasili člana porodice od hapšenja i zatvora.Da li bi, očigledno odavno otuđeni od realnog života, mogli da shvate da se sve kaznene mjere moraju prilagoditi realnom ekonomskom stanju u društvu i poštovanju digniteta svake porodice. I da bi kao takvi imali svoju društvenu funkciju”, navodi se u saopštenju.

DEMOS apeluje na sve građane da ulože dodatne napore u cilju sprovođenja zdravstvenih mjera i time zaštite sebe i zajednicu u cjelini.

“Apelujemo  na nadležne državne organe da prilikom praćenja poštovanja tih mjera, osim onih omiljenih – dakle, prisilno, novčano i često selektivno- djeluju na odmjeren način u klimi opšteg povjerenja”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve