Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

DEMOS: “Trinaestojulsku nagradu da donosi DPS”

Trinaestojulska nagrada trebalo bi da bude donesena na nekom tijelu Demokratske partije socijaliste (DPS), saopšteno je iz Demosa

Trinaestojulska nagrada trebalo bi da bude donesena na nekom tijelu Demokratske partije socijaliste (DPS), saopšteno je iz Demosa.

FOTO RTCG.ME

“Kao što su poslanici Demosa već ukazali tokom tkz. rasprave i odlučivanja u Skupštini bilo bi možda najdosljednije u nastaloj farsi oko imenovanja žirija za Trinaestojulsku nagradu – da se i sama nagrada donese na nekom tijelu DPS-a”, navode iz Demosa.

Tamo je, kako kažu, obavljeno i “prethodno regrutovanje kandidata iz redova poznatih apolgeta vlasti koji su inače potvrđeni u tragikomičnim ulogama ovjerenih čuvara nacionalnog i vjerskog identiteta”.

“Među njima je jedan od jurišnika na Javni servis u Đukanovićevoj autokratskoj operaciji pretvaranja RTCG u propagandni punkt vlasti o čemu su se kritički oglašavali Evropska unija, Fridom Haus, Reporteri bez granica. I na ovom primjeru daljeg nagrađivanja izvođača takvih autokratskih operacija, konkretno Mima Draškovića, sada već promovisanog člana žirija 13-juske nagrade, govori koliko vrh vlasti koji upravlja neautonomnim poslanicima vladajuće koalicije, osiono ignoriše građane Crne Gore i visoke međunarodne institucije”, kazali su iz Demosa.

Čitava degutantna priča se, kažu, kompletira kada se ima u vidu šire poznata praksa da se u kulturi na izdašan način materjalno kompenziraju svi oni koji izaberu put, ne lične kulture i dostojanstva, već služenja vlasti koja je pod sjenakama kriminala i korupcije.

“Očigledno je da se zadah truleži sistema naveliko osjeća i u kulturi gdje ne postoje ozbiljni i stimulativni kriterijumi vrijednovanja kulturnih dijela, već su primarno obezbijeđena sumnjiva umjetnička priznanja i novčane rente za služenje vlastima”, kazali su iz Demosa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve