Razgovor predsjednika Skupštine Ivana Brajovića sa predsjednicima vladajućih partija očekivano nije uspio, smatraju u Demosu, i dodaju da nije ni mogao uspjeti sastanak formulisan u jednoj rečenici bez predstavnika onih koji reprezentuju pola građana Crne Gore.

Brajović je, nakon razgovora sa predsjednicima vladajućih partija na koji nijesu došli lideri opozicije, ocijenio da je opozicija nedolaskom na sastanak u Skupštini pokazala nedostatak odgovornosti za poboljšanje izbornog ambijenta.

Lider Demosa, Miodrag Lekić kazao je da “kamerni skup u Skupštini očekivano nije uspio”, navodeći da nije ni mogao uspjeti sastanak formulisan u jednoj rečenici bez predstavnika onih koji reprezentuju pola građana Crne Gore.

“Ako im je stalo do elementarno fer izbora, vlast može da podrži Rezoluciju o društvenom konsenzusu za prevazilaženje političke, institucionalne i ekonomske krize kao uslova za održavanje demokratskih izbora – koja se nalazi u Skupštini”, rekao je Lekić.

Prema njegovim riječima, rezolucija je ozbiljna mapa puta da makar u posljednjem trenutku dođemo do elementarno demokratskih rješenja za izbore i dogovorimo datum njihovog održavanja.

“Naravno, ako vlast to želi umjesto paradnih i neosmišljenih sastanaka predsjednika Skupštine. U svakom slučaju, Evropskoj uniji i drugim međunarodnim adresama je sve jasno, u prvom redu deficit demokratije u zemlji hibridne autokratije”, kazao je Lekić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve