Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Demos: Osloboditi vladiku i sveštenike

Upozoravaju vlast da, kako su kazali, "projekat demonstracije sile i podijele prelazi u riskantne faze sa svim mogućim posljedicama po stabilnost zemlje"

Iz Demosa zahtijevaju hitno puštanje na slobodu episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sedmorice sveštenika Srpske pravoslavne crkve kojima je, nakon saslušanja u Nikšiću, određeno zadržavanje do 72 sata.

foto Demos

“Povodom nastavka političke operacije Mila Đukanovića da se u izbornoj godini podignu do usijanja političke tenzije i tako skrene tema od realnosti korumpirane zemlje o čemu svjedoče javni stavovi najznačajnijih međunarodnih adresa – zahtjevamo hitno puštanje na slobodu crkvenih prvaka, kazali su iz Demosa.

Tim prije, kako dodaju, jer oni ne negiraju javni i pravni rasplet nastale situacije.

“Vrh vladajuće stranke preko institucija koje kontrolišu nastoji da demonstracijom sile pokušava da ponizi crkvene ličnosti želeći da se pojača njen projekat podijela mržnje u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Upozoravaju vlast da, kako su kazali, “projekat demonstracije sile i podijele prelazi u riskantne faze sa svim mogućim posljedicama po stabilnost zemlje”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve