DEMOS najoštrije osuđuje napad na Jelenu Krstić i zahtijeva od nadležnih organa da postupe prema svojoj dužnosti u najkraćem mogućem roku, saopšteno je iz te partije.

foto Demos

“Javnost Crne Gore je uznemirena i potresena fizičkim napadom samohranu majku dvoje djece. Ona se pored pretrpljenih fizičkih povreda, suočava se i sa dodatnom nepravdom, a to je izostanak saopštenja o napadu od strane nadležnih organa. Važno je napomenuti da javnost ne bi bila upoznata sa ovim nemilim događajem da se žrtva nije oglasila”, navodi se u saopštenju.

DEMOS zahtijeva nultu toleranciju prema nasilju nad svim građanima Crne Gore.

“Samohrani roditelji su heroji današnjice, oni snose odgovornost za još minimum jedan život, a prije par dana pokazalo se da ni institucije ni očevici nijesu uz njih. Nijemi posmatrači brutalnog napada na J.K. vjerovatno su još jedan od indikatora degradacije crnogorskog društva i duboke moralne krize u kojoj se ono nalazi.

DEMOS se bori za državu koja brine o svim slojevima građana, gdje će potencijalni nasilnik biti na vrijeme markiran, a zločin spriječen”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

avatar