Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Senator Durbin: Vašington zna sve što radi SPC, Srbija i Rusija na destabilizovanju CG! Neće im poći za rukom!

Kako navodi, doskorašnje žmurenje na pokušaje destabilizacije Crne Gore od strane Srbije i Rusije je prošlost. Kongres i spoljnopolitički komitet Senata, sa pažnjom prate dešavanja u Crnoj Gori

Veoma je značajno i to što nova administracija u Vašingtonu prepoznaje značaj Crne Gore kao partnera i članice NATO, piše dopisnik Skala radija iz Amerike Mirsad Jahović.

Kako navodi, doskorašnje žmurenje na pokušaje destabilizacije Crne Gore od strane Srbije i Rusije je prošlost. Kongres i spoljnopolitički komitet Senata, sa pažnjom prate dešavanja u Crnoj Gori.

“Znamo za ulogu SPC, državnog vrha Srbije preko svojih agenata iz BIA, među kojima ima i istaknutih pojedinaca iz nove vlasti u Crnoj Gori. Znamo u Vašingtonu i za ogromne količine novca koje su preko SPC ubačene iz Srbije i Rusije, a sve u cilju destabilizacije Crne Gore, a na taj način i NATO I EU. Svjesni smo potpuno da zvanični Beograd pokušava izazvati u Crnoj Gori situaciju, kakvu je već izazvao u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu 90-ih godina prošlog vijeka. Ta im namjera neće poći za rukom”, kazao je u razgovoru sa Jahovićem demokratski senator Dik Durban, vođa spoljnopolitičkog komiteta Senata.

On se pita i treba li podsjećati na koji su način reagovali NATO i EU 1999. Durban ukazuje i da je nova administracija u komunikaciji sa EU i sve reakcije biće zajedničke.

“Ne isključujemo mogućnost i da potpredsjednica Haris ili neko iz Stejt departmenta posjeti Crnu Goru i prenese poruke zvaničnog Vašingtona, kako aktuelnoj vlasti u Podgorici tako i Srbiji, Rusiji i Kini. Administracija predsjednika Bajdena, od preuzimanja vlasti ispravlja loše poteze bivšeg predsjednika Trampa, koji je, uz pomoć Kine i Rusije pokušao da oslabi NATO i partnerstvo Amerike sa EU”, rekao je Durban.

Međutim, kako istile, i pored mnogo unutrašnjih problema koje treba riješiti što prije, Amerika je okrenuta i rješavanju problema u svijetu.

“Podvlačim, Crna Gora je značajan partner i mir i stabilnost u toj državi od velikog su značaja za Ameriku. Stabilnost, mir kao i prozapadni kurs Crne Gore ne može niko da ugrozi, posebno ne Srbija i Rusija, kao ni njihovi sljedbenici u Crnoj Gori, pa maker oni i bili na vlasti”, ukazao je Durban.

Tokom ove sedmice cjelokupna crnogorska i svjetska javnost biće obaviještena o stavovima Amerike na dešavanja u Crnoj Gori i Balkanu, te kakve su im namjere i kakve reakcije na ta dešavanja možemo očekivati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
24.02.2021-23:10 23:10

Srbende i njihove podrepne musice treba da znaju jednu stvar da je Crna Gora clanica NATO pakta, pa ako zele sukob sa tim paktom onda nek izvole devedesete se uvjek mogu ponoviti. A senator Durbin lijepo kaze ko je glavni krivac svih ratova na Balkanu. a sa njegovim misljenjem se slazu sigurno sve bivse republike Jugoslavije.