Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokratski front: Nadležni da zaštite život Katnića

Demokratski front pozvao je nadležne institucije da angažuju sve moguće resurse kako bi zaštitili život glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Jer, kako navodi DF-a, nije dobro da glavni specijalni tužilac povlači poteze i donosi odluke u stanju zaplašenosti i panike.

DF je reagovao na izjavu Katnića koji je kazao da je i dalje djeluju određene strukture koje pripremaju njegovu likvidaciju.

“Katnić i njegovi podređeni najveću nepravdu su činili i čine DF-u, njegovim liderima i funkcionerima, kao i članovima njihovih porodica- progon, teror, nezakonita i neustavna hapšenja, držanje nevinih ljudi u zatvorima, montiranje raznih procesa, prisluškivanja, sve do ugrožavanja života ljudima iz našeg političkog saveza. Poslije svega toga, Katnić mijenja teze i šalje poruku da je on ugrožen od mnogih, pa i od DF-a”, navodi se u reagovanju DF-a.

Kažu i da to nije prvi put da Katnić, kako navodi DF, montira da je ugrožen od DF-a.

“U tu svrhu je čak na slobodu puštao pojedine kriminalce, vjerujući da nam oni mogu podmetnuti lažne dokaze za ugrožavanje njegovog života”, navodi DF.

Demokratski front zbog toga poziva nadležne organe da na najviši mogući nivo podignu bezbjednost glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

“On je još jednom izrazio veliku zabrinutost za svoju i za sigurnost članova svoje porodice. U njegovim najnovijim izjavama, pored evidentne zabrinutosti i straha koji se mogu uočiti, pokušava se, ponovo, kroz formu inicijala, novo podmetanje na račun DF-a i njegovih lidera”, saopštio je DF.

Iz Fronta poručuju da žele dug život i dobro zdravlje Milivoju Katniću i svim članovima njegove porodice.

“Posebno želimo da, kada uskoro postane penzioner, pred nadležnim organima saopšti po čijim uputstvima i za čiji račun je vršio progon DF, držao nevine ljude u zatvoru, i da na sudu odgovara za sva kršenja zakona, torturu, nasilje i zloupotrebe moći. Upravo na njegovom primjeru, na izučavanju i osudi njegovih zloupotreba treba da se izgrade nove institucije – da svi oni koji krenu u posao sudije ili tužioca pred očima imaju Milivoja Katnića kao primjer ostrašćenog partijskog poslušnika i kako ne treba raditi taj posao”, navodi se u reagovanju DF-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve