Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Demokratski front kroz litije priprema izbornu platformu

Nikolić je rekao da DF kroz litije i vjerujući narod priprema političku platformu za izbore, te da na taj način potvrđuje da je u izbornoj kampanji

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine došlo je do polemike između poslanika DPS-a Andrije Nikolića i jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića, koji je pozvao građane da prisustvuju litiji u Nikšiću, održanoj juče povodom Dana Svetog Vasilija Ostroškog.

Nikolić je rekao da DF kroz litije i vjerujući narod priprema političku platformu za izbore, te da na taj način potvrđuje da je u izbornoj kampanji.

Mandić je rekao da je mnogo građana bilo pod Ostrogom, ali je mnogo i vraćeno zbog “izgovora koji je koristio izvjesni NKT da sačuvaju građane od širenja zaraze”.

“Cetinje našeg vremena je Nikšić. Siguran sam da će oni koji su danas Cetinje našeg vremena znati da odaju počast i iskažu poštovanje prema zaštitniku grada Nikšića, a to su građani Nikšića, kojima će se pridružiti poslanici DF-a”, rekao je juče Mandić na sjednici Skupštine.

Lider Nove srpske demokratije je kazao da mu i u sopstvenom klubu kažu da je preoštar prema Cetinju.

“Nijesam ja preoštar prema Cetinju, žao mi je jedino što preci današnjih Cetinjana, onih pet brata, pet Martinovića i Vuk Borilović i svi oni o kojima pjeva svjetorodna dinastija Petrovića, ne mogu da ustanu i malo porazgovaraju sa vlastitim potomcima. Mislim da bi bio interesantan dijalog sa kojim bi se mogli suočiti današnji potomci kada bi ih pogledali njihovi veliki i slavni preci”, kazao je on.

Na to je odgovorio Nikolić, navodeći da Crnoj Gori fali nova energija, nova riječ, nova generacija boraca za savremenu Crnu Goru.

“Mislim da vi imate problem sa Cetinjem u tome što vaša interpretacija istorije ne važi na Cetinju. Ako ona nema svoje utemeljenje na Cetinju, rodnom mjestu Crne Gore, crnogorske slobode, nezavisnosti, onda vaše istorijsko tumačenje, na osnovu kojeg crpite vaš politički program, ne stoji u onom dijelu za koji kažete da ja tradicionalna Crna Gora. Vi kroz litije i vjerujući narod koji se okuplja na tim litijama pripremate političku platformu za izbore. Na taj način ste potvrdili da ste u izbornoj kampanji”, rekao je Nikolić.

On je rekao da DPS, uz sve svoje nedostatke u kontinuitetu osvaja između 40 i 55 odsto biračke podrške.

“Kroz to vrijeme, kao i sada, prepoznaje potrebu da se mijenja, što je dio moderne politike”, rekao je Nikolić.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić je rekao da poštuje pravo lidera DF-a Andrije Mandića da sebe smatra ekskluzivnim zastupnikom interesa Srba u Crnoj Gori.

“Smatram da kao parlamentarna većina brinemo o strateškim interesima Crne Gore, jer su nam za to dali povjerenje građani. Vi ste i dalje politička manjina. Volio bih da ste vi konstruktivna opozicija, koja doprinosi novom kvalitetu i novom političkom mišljenju. Jedino što primjećujem je da se veoma često pozivate na prošlost i iz nje uzimate ono što vama odgovara. Sugenšem vam da poradite na modernosti i uvođenju novih ljudi. Mislim da će to biti ljekovito”, rekao je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve