Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Demokrate: Zna Ivanović da je sve unaprijed dogovoreno, i Jokovića će DPS izglasati za predsjednika Skupštine

''Da sve što se na političkoj sceni dešava Demokrate crnogorskoj javnosti nisu pričale već mjesecima, najavljujući svaki potez svakog aktera sramne prevare, sve ovo čemu svjedočimo bi možda bilo i zanimljivo. Ovako je samo tužno''

Demokrate su za razgovor i dogovor, ali isključivo ako se svaki od subjekata izborne većine obaveže da pravljenje bilo kakve većine ili dogovora s DPS nije opcija, poručuju iz Demokrate reagujući na izjavu poslanika SNP-a Dragana Ivanovića. Ističu da poslanik Ivanović zna da je sve unaprijed dogovoreno, baš kao, dodaju, i Jokovićeva funkcija.

“Da sve što se na političkoj sceni dešava Demokrate crnogorskoj javnosti nisu pričale već mjesecima, najavljujući svaki potez svakog aktera sramne prevare, sve ovo čemu svjedočimo bi možda bilo i zanimljivo. Ovako je samo tužno. A posebno je tužno ponašanje SNP-a, nekad snažne i principjelne partije, koja je, nakon decenija borbe protiv DPS-a u kojoj su debelo plaćali njeni članovi i simpatizeri, svoj put odlučila da okonča koalicijom sa DPS”, navode u saopštenju.

“Naime, poslanik Dragan Ivanović kaže, nevješto pokušavajući da na Demokrate svali teret odgovornosti za “propast dogovora unutar parlamentarne većine” za šta odlično zna da nije ni opcija jer je odlučeno da razgovori budu fingirani zbog javnosti, da se nada “da će Demokrate pristati, pa da se Vlada pravi iz parlamentarne većine”. Koja, usput rečeno, više ne postoji kao posledica dogovora Đukanovića i Abazovića, i očito SNP-a”, navele su Demokrate.

Ponovili su da jesu za dogovor, ali ako se svaki od subjekata izborne većine obaveže da nije opcija, kako kažu, pravljenje bilo kakve većine ili dogovora s DPS.

“Ali evo, da i poslaniku Ivanoviću ponovimo po milioniti put da su Demokrate za razgovor i dogovor, ali isključivo ako se svaki od subjekata izborne većine obaveže da pravljenje bilo kakve većine ili dogovora s DPS nije opcija. Prosto, lako, jednostavno i prema građanima pošteno. Pa ako to ne može, da im vratimo i mandate i fotelje i pustimo ih da na izborima odluče ko je kako radio”, ističu iz te partije.

Prema njihovim riječima, zna poslanik Ivanović da od toga nema ništa, jer je sve unaprijed dogovoreno.

“Baš kao i Jokovićeva funkcija, o čemu smo takođe više puta obavijestili javnost. Pa kaže gospodin Ivanović: “Oni bi u tom slučaju (da nema dogovra u izbornoj većini) ponudili SNP-u učešće, a nama onda predstoji da na Glavnom odboru odlučimo hoćemo li biti dio vlade ili ne. Ako bismo bili, mi bi morali veoma ozbiljno da uđemo u tu priču, svjesni činjenice koliko je propusta bilo nekom prethodnom periodu”. Najavljuje li ovo Ivanović da će propuste prošlosti ispravljati uz podršku DPS-a i sa DPS-om? Propuste prve demokratski izabrane Vlade će da ispravlja sa – DPS-om?! Epohalni uspjeh rukovodstva SNP-a! Bravo”, poručuju Demokrate.

Dodaju da su više puta pitali SNP “hoće li praviti većinu ili Vladu u kojoj bi DPS bio u bilo kakvoj kombinaciji”.

“I javnost nam je svjedok – nikad nismo dobili konkretan odgovor. Ali i to nemušto ćutanje danas je krajnje jasno: baš kako smo tvrdili, hoće. I Jokovića će DPS izglasati za predsjednika Skupštine. I ministre SNP-a će DPS izglasati za ministre. Srećom po Crnu Goru građani ne pristaju generacijsku prevaru u kojoj svojevoljno učestvuje i SNP. Sve što smo vam rekli ostvarilo se, pa će se tako ostvariti i ovo. Držite nas za riječ”, zaključuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
10.02.2022-21:30 21:30

Mene se gadi ,da citam..sta izgovara ova klerofasisticka organizacija..

MUSTAFA
10.02.2022-21:47 21:47

CETNICKI DEMOKRATE POREMECENI ZNAMO KOLIKO STE ZLI —DPS-u— CRNOGORCIMA I MANJINAMA SVI CEMO— DPS- ICI PROTIV VAS I PODRZATI —SNP —SAMO VAS DA NE GLEDAMO A DPS SVE JACI SESELJEVSKOG HASKOG ZLIKOVCA -SKOLA DEMOKRATA  BACILI SMO NA SMETLISTE UTRLISE DABOGA I NIKAD SE NE VIDJELI ZLIKOVCI!

Danka
11.02.2022-09:48 09:48

Cetnicke Demokrate uputile su uvrede Kenani BS  da CG nije njihova Drzava nego kod ERGODANA  kao sto je i RADOVAN KARADJIC kad je izjavijo-
“Nemojte misliti da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao a Muslimanski narod možda u nestanak, jer Muslimanski narod ne može da se odbrani ako bude rat ovdje“.