Utorak, 31 Januara, 2023
Rubrika:

Demokrate Zeta odgovorile DF-u: Ne možete nas ponižavati

Mi smo, kažu, željeli da demokratski, bratski i zetski kako rekoste, uradimo ono što smo uradili u mnogim crnogorskim opštinama, odnosno podijelimo dvije najvažnije političke pozicije

Demokrate Zeta su odgovorili na ponudu koalicije Za budućnost Zete predvođene Demokratskim frontom.

„Poštovane kolege, vi ste prvi izašli javno i saopštili da Demokrate neće biti dio vlasti u Zeti, a ne mi. Vi ste saopštili da su razgovori završeni ako ne pristajemo na vaše ucjene, a ne mi. Vi ste i posljednjim saopštenjem napokon priznali da, suprotno demokratskim principima i dosadašnjoj praksi, želite za sebe i poziciju predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine Opštine i da je to ultimativan uslov“, istakle su Demokrate Zeta.

Mi smo, kažu, željeli da demokratski, bratski i zetski kako rekoste, uradimo ono što smo uradili u mnogim crnogorskim opštinama, odnosno podijelimo dvije najvažnije političke pozicije.

„Da vi koji ste, iako u koalicionom aranžmanu, dobili više glasova i mandata, dobijete ubjedljivo najznačajniju poziciju, a to je pozicija predsjednika Opštine za koju vaši pregovarači u drugim opštinama tvrde da nosi praktično kompletnu vlast, a da mi koji smo samostalno osvojili oko 22% i 7 mandata kandidujemo budućeg predsjednika Skupštine Opštine“, navele su Demokrate Zeta.

Podsjetićemo vas, dodaju oni, da u pojedinim opštinama kada saberete mandate svih konstituenata DF-a, nemate ni približno 7 mandata, a imate poziciju predsjednika Skupštine Opštine.

„Da ne govorim o Herceg Novom, gdje ni matematički nijeste potrebni za vlast, imate zajedno značajno manje mandata nego mi samostalno u Zeti, a nikada vam do sada nijesmo osporili poziciju predsjednika SO, niti pomislili da vas eliminišemo iz skupštinske većine, iako je bilo raznih zahtjeva i mogućnosti“, napominju Demokrate Zeta.

Pustite se trikova jer, kako su kazali, znamo svi dobro koliko koja pozicija vrijedi i šta su demokratski principi, a ukoliko vam nije jasno pitajte vaše pregovaračke timove u drugim opštinama.

„Trebali ste da znate da nas niti broj nekih fotelja fascinira, niti nas bilo ko može ponižavati. Nije nama sporno da vi imate i predsjednika Opštine, i potpredsjednika Opštine, i sekretara Skupštine, i potpredsjednika Skupštine, ali ono krajnje minimalno što nam pripada saglasno demokratskim principima branimo, jer nećemo nikad dozvoliti da ni nas, ni one časne ljude koji su nam dali potpuno čiste i slobodne glasove i mandate niko ne ponizi, ni uvrijedi, ni omalovaži“, navele su Demokrate Zeta.

Ponavljamo vam, ističu oni, časno je biti opozicija i ta uloga nam je dobro poznata, ali je nečasno pristati da te neko ponizi zarad nekog interesa.

„Ukoliko se vratite demokratskim principima, dosadašnjoj praksi i onima koji su iskreno branili Zetu tu smo, ako ćete i definitivno drugim putevima i sa onima za koje ste tvrdili da rade protiv Zete i Zećana, srećno i berićetno vam bilo“, zaključile su Demokrate Zeta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve