Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Demokrate: Vujović partijski poslušno obmanjuje javnost i prikriva istinu

Demokrate su reagovale na izjavu političkog analitičara Zlatka Vujovića, u kojoj je naveo da je inicijativa URA-e očekivana, te da SNP ima priliku da privuče pristalice Demokrata

I opet se, kao naručen rekao bi cinik, javi DPS analitičar da nam navodno pojasni političku zbilju – onako kako samo on umije, partijski poslušno i krajnje neistinito. Ali sa uvijek istom namjerom; da obmane javnost i prikrije istinu – navodi se u reagovanju Demokratske Crne Gore.

Demokrate su reagovale na izjavu političkog analitičara Zlatka Vujovića, u kojoj je naveo da je inicijativa URA-e očekivana, te da SNP ima priliku da privuče pristalice Demokrata.

”Krenimo od elementarnih zapažanja koja je iznio a koja su dovoljna da vidimo da su laži renta analitičara i DPS vojnika dostigle vrhunac:

Tvrdi da je između Demokrata i URA-e došlo do snažnog razlaza jer su Demokrate otišle u desno. Neće da bude, Demokrate se drže svog građanskog, evropskog i evroatlantskog puta dok je URA počela da se bavi izdajama, prevarama, manipulacijom i saradnjom sa kriminalcima za koje je nekad tvrdila ,,da su na spisku”.

Pominje Zlatko sporazum, navodni, sa DF-om a Demokrate se, za razliku od ostalih, drže dogovora i čuvaju sporazum potpisan sa građanima – nikad sa mafijom, nikad sa onima zbog kojih smo decenijama trpjeli nepravdu! Zna se sa kim Ura pregovara i ko su Urini beogradski prijatelji”, navodi se u reagovanju.

Kako dodaju u analizi Vujovića ima više ,,opštih mjesta” koja realno ne kazuju ništa sem, kako Demokrate tvrde, da je i ovaj put odlučio da zaradi svoju platu.

,,Brojni problemi, neispunjena očekivanja, izvještaji” nabraja on navodne razloge zbog kojeg je, tvrdi dalje, dobro i poželjno što je URA spremna da izda i izbornu volju, i datu riječ i demokratske principe.

Naglašava ,,niz drugih akcija koje su u suprotnosti sa politikom zapada” vjerovatno je mislio na to što se borimo protiv izdaje, korupcije i u krajnjem najvažnije protiv kupovine i prodaje ljudi, a odlučno da se Crne Gora konačno pretvori u demokratsku državu vladavine prava Jesu li te akcije u skladu sa politikom Zapada? Jesu li pokazatelj političkog morala, demokratskih kapaciteta i evropskih vrijednosti?”, ističe se u reagovanju.

Da je analiza Vujovića puna kontradiktornosti, kako Demokrate tvrde, potvrđuju stavovi da je značajno to što se SNP približio URI i da ćemo vidjeti ima li SNP snage da se profiliše kao građanska, prozapadna stranka.

”Čarolija je potrebna da se Joković, negator crnogorske nacije, osvjedočeni anti-NATO, pretvori u evropejca ali bi Zlatko bez skrupula potpisao njegov stav da su Crnogorci kao nacija prvi put pomenuti 1942. godine, te da su Crnogorci istorijski falsifikat, koji će Joković da ispravi. A znate li zašto: Jer su sve nacije, kulturu, demokratiju prodali za kusur Brana Mićunovića.

Ne komentariše Zlatko ćutanje i podršku Dritanu koja dolazi od nacionalističkih partija, neće da analizira ćutanje koje nekad znači više od milion riječi, neće jer mu odgovara podrška bilo čija, samo nek je na korist DPS-u, a protiv Crnogoraca, jer su za Zlatka Crnogorci istorijski falsifikat”, ističe se u reagovanju.

Oni poručuju Vujoviću da stabilne političke većine ne može biti bez jedine istinske građanske partije koja ne odustaje od svog cilja – da uvede Crnu Goru u društvo razvijenih evropskih država, a na temeljima prava i demokratije.

”Zato su danas svi svjesni istine ,,kakav partijski vojnik, takva i analiza”. Ovo sada je anticrnogirska koalicija 21 miliona”, zaključuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
24.01.2022-19:48 19:48

Demokrate me podsjećaju na lajavi čopor kučića. Av, av, av……..