Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: URA pravi ultimatume cijele godine, ali konačno ćemo dobiti stabilnu Vladu

Veoma je čudno da kolege iz GP URA kažu da ''nema preciznih informacija'' u vezi s dogovorom Demokrata i DF-a, a samim tim ni ''osnova za odlučivanje'', ali jasno saopštavaju da je taj dogovor u stvari ultimatum, kažu u novom saopštenju iz Demokratske Crne Gore

Veoma je čudno da kolege iz GP URA kažu da “nema preciznih informacija” u vezi s dogovorom Demokrata i DF-a, a samim tim ni “osnova za odlučivanje”, ali jasno saopštavaju da je taj dogovor u stvari ultimatum, kažu u novom saopštenju iz Demokratske Crne Gore.

“Ultimatum je, dakle, dogovor dva najveća politička subjekta većine koji ima za cilj smiriti političke tenzije i Vladi dati stabilnost”, navode Demokrate u reakciji na saopštenje potpredsjednice URE Jovane Marović.

“Upravo ono što radi GP URA jeste ultimativnog karaktera, i to je stanje koje traje čitavu godinu. Sada će konačno prestati i Crna Gora će dobiti stabilnu Vladu koja će se moći skoncentrisati isključivo na ono što joj je posao i obaveze prema građanima Crne Gore”, smatraju Demokrate.

“Ali, da budemo do kraja jasni: postoje dvije koncepcije Vlade o kojima se razgovaralo prije formiranja 42. Vlade Crne Gore. To su ekspertski model i politički model. I shodno tome, ova Vlada, kojoj nesporno treba osnaženje i osvježenje će u dogovoru sa premijerom Krivokapićem biti dopunjana ekspertima koji mogu biti i političari, a mogu biti i eksperti nepolitičke ličnosti. I obje varijante su potpuno u redu, jer jedino što nas zanima jeste cilj: da Vlada bude stabilna i sposobna da uspješno odgovori svim izazovima i zadacima koje nameću društvene potrebe.”

“S tim što se mora shvatiti da bavljenje politikom ne negira ekspertizu u određenoj oblasti, a samim tim ni upotrebljivost date osobe u izvršnoj vlasti kako bi neki željeli predstaviti, ali samo u slučaju drugih.

U tom svjetlu naglašavamo da ukoliko se odlučimo za drugi scenario, dakle za eksperte, Vladu će treba da napuste svi koji nisu eksperti, jer više prostora za igre i ucjene neće biti”, zaključuje se u saopštenju partije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve