Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate uoči sastanka: URA i SNP ucjenjuju da se ne bismo dogovorili

''I na kraju, pored odricanja od funkcije premijera i funkcije predsjednika Skupštine i drugih ustupaka, činimo naš posljednji ustupak: odričemo se bezbjednosnog sektora u 44. Vladi Crne Gore''

Grupacijama koje imaju po devet poslanika, kao što su Demokrate, Nova i zajedno URA, SNP i Civis, pripada isti broj ministarskih mjesta, npr. po pet, tvrde Demokrate.

Ovaj princip, kako kažu u toj partiji, sadržan je u Sporazumu kojeg su zaključili poslanici stare parlamentarne većine. Saglasno tom Sporazumu URA i SNP nemaju pravo na premijera i predsjednika Skupštine, tako da se ne mogu odreći onog što im ni po čemu ne pripada.

”Čuli ste nevjerovatne zahtjeve da URA, SNP i CIVIS, kojima maksimalno može pripasti npr. 5 ministarskih mjesta traže 12 ministara, odnosno više ministara nego što imaju poslanika i apsolutnu vlast sa 10% podrške u biračkom tijelu. Umislili da su na izborima osvojili 51% glasova”, pojašanjavaju Demokrate.

”Ovo se zove ucjena. A, zašto ucjenjuju? Pa da se ne bi dogovorili. To je jedini cilj ove grupacije. Onaj koji pristaje na ucjene neka pokloni URA-i onoliko ministara koliko želi pokloniti. To je stvar tog političkog subjekta”, rekli su u Demokratama.

Dodaju i da su spremni smo na zajednička odricanja u korist parlamentarnih manjinskih partija.

”I na kraju, pored odricanja od funkcije premijera i funkcije predsjednika Skupštine i drugih ustupaka, činimo naš posljednji ustupak: odričemo se bezbjednosnog sektora u 44. Vladi Crne Gore, za kojeg drugi učesnici tvrde da je isti najznačajniji dio Vlade, a sve sa ciljem da pregovori, a ne ucjene, uspiju”, zakljućuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve