Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Ugovor trebalo da bude potpisan u CG, zašto imamo nove momente nije na nama da sudimo

Svakako ostavljamo građanima i javnosti da izvode zaključke, poručuju Demokrate

Proces usaglašavanja i potpisivanja temeljnog ugovora sa Crkvom, kao i u slučajevima sa drugim crkvama i vjerskim zajednicama sa kojima je potpisan ranije, je u nadležnosti Vlade, odnosno izvršne vlasti, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

“Sve ono što Vlada usaglasi sa predstavnicima Crkve za nas je prihvatljivo i to smo više puta kazali”, navode Demokrate.

Oni kažu da su sigurni da predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić nije izgovorio ono što je navedeno u tekstu kada su Demokrate u pitanju, jer se Demokrate nikad nijesu protivile zaključenju temeljnog ugovora, jer je temeljni ugovor zaključen i sa ostalim crkvama i vjerskim zajednicama. Ovo su poručili reagujući na pisanje pojedinih medija,  da se Krivokapić sinoć pravdao da potpisivanje „koče“ Abazović i Bečić te da će ukoliko potpiše ugovor ugroziti stabilnost vlade.

“Svi istupi u javnosti proteklih mjeseci koje smo imali prilike da čujemo od predstavnika državne i crkvene vlasti na različitim nivoima su išli u pravcu da će se nakon usaglašavanja temeljni ugovor potpisati u Crnoj Gori, što su crkvene vlasti i najavile. Zašto sada imamo neke nove momente i to baš u ovim trenucima, nije na nama da sudimo, jer bi moglo biti shvaćeno kao miješanje u pitanja u koja ne treba da se miješamo saglasno Ustavu Crne Gore, ali svakako ostavljamo građanima i javnosti da izvode zaključke”, zaključuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve