Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Demokrate: U jeku koronavirusa i ekonomske krize Bulatović za automobile daje 50.000 eura

Da je kolašinska DPS-SD-GB vlast neodgovorna i rasipnička pokazalo se bezbroj puta, ali da će u jeku korona virusa i ekonomske krize koja potresa Crnu Goru, potpisati ugovore za kupovinu dva službena automobila u vrijednosti od 50.000 eura je i više nego nevjerovatno, saopštili su iz Demokratske Crne Gore

Da je kolašinska DPS-SD-GB vlast neodgovorna i rasipnička pokazalo se bezbroj puta, ali da će u jeku korona virusa i ekonomske krize koja potresa Crnu Goru, potpisati ugovore za kupovinu dva službena automobila u vrijednosti od 50.000 eura je i više nego nevjerovatno, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

logo

“Naime, Milosav Bato Bulatović je, u ime Opštine Kolašin, zaključio dva ugovora za kupovinu službenih automobila, jedan od 32.000 a drugi od 18.000 eura i time pokazao odnos aktuelne vlasti prema novcu svih građana Kolašina.

Samo škoda koju će koristiti Bulatović košta 30.000 eura, a karakteristike koje su tražene od ponuđača su više nego luksuz za prosječnog građanina Crne Gore.

Od kožnih sjedišta, preko grijača sjedišta i stakala, parking senzora, navigacije itd su samo neke od karakteristika koju je automobil morao imati da bi zadovoljio nezasite apetite lokalnih vlastodržaca.

S druge strane, podsjećamo javnost da, kada su Demokrate prilikom usvajanja Budžeta za 2020. godinu tražili da se opredijele sredstva da svi kolašinski đaci dobiju besplatne udžbenike i pribor, što je iznosilo nekih 50.000 eura, iz koalicije DPS-SD-GB su odbili naš predlog uz obrazloženje da novca nema i da smo populisti, kada smo tražili da se poveća podrška za stara i nemoćna lica za svega par hiljada eura obrazloženje je bilo isto, nema para, sada je jasno i zbog čega, za našu djecu, stare i nemoćne nema, ali za luksuzne automobile sa kožnim sjedištima ima”, navode u saopštenju.

Dodaju da bi mnogo pametnije bilo da se taj novac opredijelio za podršku onim privrednicima kojima je pomoć najpotrebnija.

“Takođe, osim što se od 50.000 eura mogle kupiti knjige i pribor za sve kolašinske đake, mogla se odraditi projektna dokumentacija za jedan ili dva kapitalna projekta, za recimo gradsku tržnicu koja se nalazi u očajnom stanju, Spomen dom, neku ulicu itd.

Međutim, to nije ni za očekivati od onih koji 30 godina na svakom koraku uzimaju a ništa ne daju Crnoj Gori i svim njenim građanima”, zaključuju iz Demokratske Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve