Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate tvrde: “MCP registrovana 2019. u CG”

Koprivca je prezentovao najnoviji dokument Uprave za statistiku od 15.05.2019. godine koji, kako kaže, potvrđuju postojanje pravnog subjektiviteta MCP, te da se ona kategoriše i razvrstava kao pravni subjekat i da ima legalne registracione oznake

Momo Koprivica iz Demokrata uputio je pitanje potpredsjedniku Vlade i ministru pravde Zoranu Pažinu jesu li uvrštene preporuke Venecijanske komisije u Zakon o slobodi vjeroispovijesti i da li je to tijelo upoznato sa završnim tekstom Zakona.

Momo Koprivica

Na pres konferenciji su predočili dokumenta za koja tvrde da dokazuju da je Mitropolija crnogorsko-primorska registrovana u Crnoj Gori 2019.

Pozvali su Vladu i da ne zanemaruje broj ljudi na protestnim litijama koji se protive usvojenom Zakonu.

Koprivica je kazao da je ministar pravde bio dužan da mu odgovori u roku od 15 dana od prijema zahtjeva i da do danas to nije učinio iako je, kako kaže, rok za odgovor istekao prije 10 dana.

“Uz nedopustivo ignorisanje prava poslanika od strane ministra pravde i potpredsjednika Vlade, dodatno je za brigu to što ćutanjem žele od mene i javnosti da sakriju činjenice koje su izuzetno bitne za aktuelni društveni trenutak Crne Gore. Očigledno je da bi saopštavanje istinitog odgovora na moja pitanja do kraja razobličilo neistinu kojom se, i pred domaćom, i pred međunarodnom javnošću služe u nastojanju da prikriju neodgovornost koju je Vlada Crne Gore demonstrirala u svim fazama pripreme i donošenja Zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica”, kazao je Koprivica.

On je dodao da ćutanjem kriju činjenicu da Vladina tvrdnja da je u tekst Zakona ugradila sve preporuke Venecijanske komisije nema nikakve veze sa ocjenom Venecijanske komisije o tom pitanju iz prostog razloga što Vlada uopšte nije ni obavijestila Venecijansku komisiju o tome kako su implementirane njene preporuke date u Mišljenju iz juna 2019. godine.

On je pozvao Vladu Crne Gore da, kako je naveo, prestane da okreće glavu i predstavlja se da ne vidi na ulicama gradova Crne Gore  građan Crne Gore koji ne prihvataju rješenja iz zakona i koji traže da se taj zakon povuče ili izmijeni u spornim odredbama.

Koprivca je prezentovao najnoviji dokument Uprave za statistiku od 15.05.2019. godine koji, kako kaže, potvrđuju postojanje pravnog subjektiviteta MCP, te da se ona kategoriše i razvrstava kao pravni subjekat i da ima legalne registracione oznake.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve