Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Trepnite ako ste ucijenjeni gospodo iz GP URA ili reagujte ako ste kupljeni

U svjetlu citiranog, dodaju Demokrate, valja se zapitati šta se promijenilo u shvatanju GP URA pa se danas, za mandata Abazovićeve Vlade, na pozicije odgovornosti vraćaju baš oni kadrovi koje su svojevremeno žestoko kritikovali i navodili kao izrazito negativne i štetne primjere

Demokrate Crne Gore su se oglasile nakon jučerašnjih imenovanja koje je donijela Vlada i pozvali Građanski pokret URA da trenu ako se “ucijenjeni ili ako su kupljeni”.

“Na jučerašnjoj sjednici Vlade donijeto je rješenje kojim se Edina Dešić, specijalista novinarstva, imenuje za državnu sekretarku Ministarstva rada i socijalnog staranja. Dešić je javnosti poznata kao funkcionerka bivše vlasti koja je za vrijeme Vlade Duška Markovića, kao jedan u nizu funkcionera tadašnje vlasti, po povlašćenim uslovima dobila stambeni kredit u iznosu od 40 hiljada eura, što je tada vrlo oštro osuđivano od stane sadašnjeg koalicionog partnera URA-e”, navode Demokrate u saopštenju dostavljenom medijima.

Svojevremeno je na tu temu iz URA-e reagovao Mileta Radovanić, koji je tom prilikom naglasio kako je u pitanju još jedan primjer funkcionisanja Bošnjačke stranke.

“Ovo je još jedan u nizu klasičnih primjera izvrgavanja ruglu procedura i zloupotreba u partijske svrhe. Jasno je da Bošnjačka stranka služi samo kao poligon da određeni zadovolje svoje lične potrebe i riješe životnu egzistenciju, a sve uz izgovor zaštite bošnjačkog naroda. Oni ne rade u interesu onih koje predstavljaju već isključivo žele da sebi obezbijede ličnu korist”, kazao je tada Radovanić.

U svjetlu citiranog, dodaju Demokrate, valja se zapitati šta se promijenilo u shvatanju GP URA pa se danas, za mandata Abazovićeve Vlade, na pozicije odgovornosti vraćaju baš oni kadrovi koje su svojevremeno žestoko kritikovali i navodili kao izrazito negativne i štetne primjere.

“Da je u pitanju preizvikano “pomirenje” ni trenutka ne sumnjamo, samo za razliku od njih, mi jasno govorimo ko se s kim miri, i po kojoj cijeni. Cijeni ili ucjeni, nebitno je, dok god je suština procesa koji vode URA i SNP za račun onih koji su na izborima poraženi ovakva kakva jeste”, kažu Demokrate.

Zbog činjenice da je URA nekadašnji kritizer, a danas licemjerni sprovoditelj ovih i ovakvih antigrađanskih i antidržavnih praksi, Demkrate zaključuju njihovim tadašnjim riječima koje kao da su pisane za jučerašnji dan i kao osvrt na jučerašnju 8. sjednicu 43. nelegitimne Vlade Crne Gore:

“”Kako funkcioniše partijsko uhljebljenje i zapošljavanje imali smo priliku da vidimo na jučerašnjoj sjednici Vlade. Imenovanje Edine Dešić, inače funkcionerke Bošnjačke stranke, najbolji je ilustrativni primjer da je u Crnoj Gori osnovna preporuka za obavljanje važnih funkcija zapravo partijska knjižica”, a mi bismo dodali i kadrovska kombinatorika kao posledica tajnih dilova koje će platiti građani Crne Gore koji za ovo niti su glasali, niti su ovo ruglo od vođenja države željeli”.

Takođe, ističu, vrijedi podsjetiti javnost Crne Gore da je Edina Dešić za vrijeme mandata tadašnjeg ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića primjenom taktike izmjene pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta i promjenom imena direktorata nezakonito dobila novi petogodišnji mandat na mjestu generalnog direktora.

“Zato, trepnite ako ste ucijenjeni, gospodo iz URA-e, ili reagujte ako ste kupljeni”, zaključuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zeković
18.06.2022-11:57 11:57

Vi trepćete i reagujete i za URA i za vas iz svega mozga, jer vi ste sijamci po postanku i djelovanju. Zajedničko vam je patološko neprijateljstvo prema Crnoj Gori, prema Crnogorcima i Crnogorkama, a da ne govorimo o neljudskosti i kriminalu i lažavini i političkom i svakom drugom napastvovanju demokratije u Crnoj Gori.

COL
18.06.2022-15:55 15:55

Demokrate nijesu zapošljavali po partijskom principu već iskljčivo po rođačkoj liniji. Prvo su namirene: ćerke i sinovi, a onda sestre i braća, zatim supruge, pa tek onda kume i kumovi i po koji ljubavnik, za partijske drugove su ostala manje plaćena mjesta tek toliko da se poneko i od njih omrsi…