Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Svima je jasno ko je sarađivao sa DPS-om tokom opsade Budve 2020. godine

Apsolutno sve što je Carević uradio nezakonito, bivši režim pokušao je da ozakoni, a glavnu ulogu u tome je imao Milutin Simović, očigledno poslovni partner Carevića, navodi se u reagovanju Demokrata Budva

Vjerujemo da je danas jasno svakom građaninu Budve i Crne Gore ko je sarađivao sa DPS-om tokom opsade Budve 2020. godine , kao i prije tog sramnog ljeta 2020. Dakle, nakon što mu je od strane DPS-a dozvoljeno da uzurpira i otme od države stotine hiljada kvadrata, nakon što je pomognut od DPS Vlada subvencijama, nakon što mu je sve što je uzurpirao ucrtano od strane Vlade Duška Markovića usvajanjem Prostornog plana opštine Kotor i to 10. avgusta 2020. godine, ko danas može da tvrdi da je Carević kao funkcioner DF-a bio ugrožen tokom vladavine bivšeg režima. Apsolutno sve što je uradio nezakonito, bivši režim pokušao je da ozakoni, a glavnu ulogu u tome je imao Milutin Simović, očigledno poslovni partner Carevića, navodi se u reagovanju Demokrata Budva.

Kako su naveli, nije mu pomagao samo Milutin Simović, već su određeni susreti i dogovori pravljeni i na čuvenoj Bajramovici, ali o tome ćemo nekom drugom prilikom!

“Poštovani građani Budve, dok su nas smjenjivali i pripremali nam hapšenja i svakakve laži i gadosti, Bato Carević je istog tog dana sjedio u Vladi Crne Gore sa Simovićem i družinom i dogovarao kako da prebaci na sebe ono što je oteo građanima opštine Kotor i Crne Gore. Čak je , kako danas vidimo iz zapisnika rekao da ga ne interesuju dešavanja u Budvi , i da ne prihvata da se sastanak zbog toga odloži, već mu je važniji bio njegov lični interes”, navodi se u saopštenju.

Demokrate Budva ističu da je Carević svakako završio svoju misiju, jer su i u DF-u svjesni da je opterećen prevelikim brojem afera i dugodišnjom saradnjom sa bivšim režimom, pa su ga kao krpu odbacili i zamjenili Milom Božovićem.

“Ono što je veoma zanimljivo je da je Carevićev šef kabineta i čovjek koji je učestvovao i sprovodio u dijelo sve što je Carević dogovarao sa bivšim režimom, gospodin Jovanović, sada prvi uz Božovića, što govori da je u pitanju običan manevar i da će bez obzira na sklanjanje Carevića, DF Budva biti spreman da nastavi istim putem , samo bez Carevića personalno”, dodaje se u reagovanju.

Takođe, navoda da je prije nego je sklonjen Carević namiren 30-godišnjom koncesijom za kamenolom u Krimovici, ponovo nezakonito nažalost i od strane 42 Vlade Crne Gore, dakle nakon 30 avgusta. Sada se pokušavaju rješiti i farma na Krimovici i plaža Ploče, i to od strane 43 . Vlade Crne Gore i preko URE i Dritana Abazovića.

“U Morskom dobru, kojim upravlja funkcioner DF-a Mladen Mikijelj i funkcioner URE Blažo Rađenović formirana je Komisija u sastavu Nikola Jovanović(šef kabineta Carevića),presjednik Komisije i članovi advokatica Marija Vujović i advokat Nikola Bajković, svi u jasnoj vezi sa Carevićem i DF-om. Komisija ima zadatak da sačini „Izvještaj o provjeri Ugovora o korištenju morskog dobra br.0210-238/4 od 17.03.2003.godine“ , dakle to je Ugovor kojim je plaža Ploče dodijeljena Carevićima još davne 2003 godine ,a koji je istekao već godinama. Plažu već nekoliko godina Carević koristi potpuno protivzakonito, a po našim infomacijama Izvještaj je unaprijed sačinjen i u zaključku istog Komisija navodi da Ugovor treba produžiti, i razloge zašto je i dalje punovažan”, kazali su iz kluba Demokrata Budva.

Pozivaju nadležna tužilaštva da se zainteresuju za rad ove Komisije u Morskom dobru, sada imaju javno obavještenje da je ovo u toku , pa da vidimo hoće li raditi svoj posao ili će Carević i dalje raditi šta god hoće, otimati od građana Crne Gore bez bilo kakvih posledica ili sankcija za takvo ponašanje!

“Svakako pozivamo javnost da prati postupanje tužilaštva, posebno ODT Kotor, a mi javno dajemo riječ da ovakvim dilovima i kombinacijam dolazi kraj i da ćemo svu našu snagu , u političkom smislu , usmjeriti u tom pravcu”, zaključuju Demokrate Budva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
15.07.2022-17:35 17:35

Ovi iz plantaža su male mace za ove iz Krimovice…Čeka li se opet neki povoljan tajming ili se predmet kiśeli neđe u ladici…

MUSTAFA
19.07.2022-13:34 13:34

Rusiji treba podijelit na nekoliko drzava da bi bijo mir u SVIJETU!