Demokrate su ostvarile cilj i srušile Plan DPS-a koji je dobio bezrezervnu podršku DF-a, tvrde u ovoj partiji.

“Da Briselski plan nije prihvaćen nakon snažne i argumentovane političke ofanzive Demokrata i pritiska međunarodne zajednice na DPS, na snazi bi ostao plan koji je predložio Branimir Gvozdenović, a prihvatio DF”, kazali su u partiji Alekse Bečića.

Takav plan bi, tvrde oni, omogućio DPS-u još jednu izbornu krađu, produbio političku krizu i izazvao političku nestabilnost u Crnoj Gori, jer bi se zadržali isti uslovi po kojima vlast ne proističe iz slobodno izražene volje građana.

“Nažalost, DF je prihvatio i bezuslovno ušao u odbor sa DPS-om i da nije bilo doslednosti i upornosti Demokrata i insistiranja na primjeni Briselskog plana, DPS i DF bi zadržali suštinski iste izborne uslove, uz sitne kozmetičke prepravke. To je očito bilo rezultat tajnog dogovora kako bi se osigurao status „vječite opozicije i vječite vlasti“. Iz tih razloga se poslednjih dana događa neviđena politička eksplozija obmana, neistina i podmetanja od strane DPS-a i DF-a prema Demokratama”, navode u ovoj partiji.

Poručuju da za razliku od DF-a koji je bez opozicije učestvovao u radu DPS-ovog odbora, Demokrate sa DPS-om neće učestvovati u radu Odbora ukoliko u Odboru ne učestvuje opozicij, poštujući stav Evropske unije da je neophodan opšti konsenzus o poštenim izborima.

“Ovakav stav proističe iz dosljednog i odgovornog pristupa političkog subjekta koji drži riječ. Za nas je dogovor sa Evropskom unijom, nesto cega ćemo se držati, jer promjene moramo donijeti zajedno”, ističu Demokrate.

Kako su naglasili, onaj ko nastupi na izborima bez poštenog izbornog zakonodavstva direktno obezbjeđuje pobjedu DPS-u, na isti način kako su to obezbijedili 2016. godine, prethodno glasajući sa DPS-om za izborno zakonodavstvo koje je poslužilo kao osnov za masovnu krađu na izborima.

“Demokrate su, zapravo, direktno spriječile da se ne ponovi 2014. godina kada su poslanici DPS-a i DF-a izglasali set izbornog zakonodavstva, koji je omogućio DPS-u prohodnost za izborne mahinacije i pobjedu na svim izborima masovnom krađom. Da nije bilo dosljedne i odgovorne politike Demokrata, DF bi opet sa DPS-om dovršio kozmetičke izmjene, glasačima se pohvalio još jednim „pobjedničkim planom“ koji bi, svakako, kao i godinama unazad, opet bio gubitnički”, navode oni.

Oni su zahvalili predjedniku Radničke partije Janku Vučiniću što je prepoznao presudnu važnost Briselskog plana koji vodi do spriječavanja izbornih krađa.

“Ističemo da podržavamo predlog Janka Vučinića o formiranju tehničke vlade, što je Briselski sporazum i ostavio kao mogućnost”, zaključuje se u saopštenju.

Pljevaljske Demokrate: Briselski plan nokautirao DPS

Pljevaljske Demokrate pružile su snažnu podršku rukovodstvu partije u cilju sprovođenja Briselskog plana, uz ocjenu da je DPS već kapitulirao, samim prihvatanjem uslova rada Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, za koji su Demokrate dobile podršku međunarodne zajednice.

“Pošto ovih dana pojedini zavidni, pri-pejd opozicionari, oni koji su zajedno sa DPS-om usvojili izborno zakonodavstvo 2014.  upravo aktuelno zakonodavstvo koje je uzrok najvećeg nepovjerenja u izborne procese ikada, koji su izgubili sve što se moglo izgubiti, napadaju Demokrate, valjalo bi i ovog puta podsjetiti da su Demokrate jedina partija koja, od svog postanka, nikada nije izdala, ni prodala svoje birače, ali ni građane Pljevalja i Crne Gore, na nivou poslanika, odbornika, niti partijskih funkcionera”, saopšteno je iz te partije.

Oni dodaju da s obzirom na to da je izdaja, kalkulisanje, dogovaranje najprljavijih kuloarskih taktika sa DPS-om, kako kažu, prirodan ambijent tridesetogodišnjih opozicionih ikebana, razumiju njihovu potrebu da ih uvuku u političku kaljugu u kojoj sami obitavaju.
“To im Demokratska Crna Gora neće dozvoliti, jer i građani, u sve većem broju, prepoznaju njihove prljave zakulisne radnje”, zaključile su Demokrate.

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve