Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Srećan politički brak SDP-SNP koaliciji

Demokrate smatraju da je politički sasvim u redu to što Joković i SNP o sebi govore isključivo u superlativu – oni su iskreni, oni su časni, oni su dobronamjerni i oni su sve to primijetili – ali, nije u redu kada, iz takve perspektive nekom drugom, u ovom slučaju – Demokratama, pripisuju samozaljubljenost

Srećan politički brak SDP-SNP koaliciji, ali tužno je što vam je rezultat politike svođenje jedne Socijalističke narodne partije na nivo portparola Ranka Krivokapića i Socijaldemokratske partije, saopštile su danas Demokrate, reagujući na poslednje saopštenje SNP-a.

Demokrate smatraju da je politički sasvim u redu to što Joković i SNP o sebi govore isključivo u superlativu – oni su iskreni, oni su časni, oni su dobronamjerni i oni su sve to primijetili – ali, nije u redu kada, iz takve perspektive nekom drugom, u ovom slučaju – Demokratama, pripisuju samozaljubljenost.

“To što se SNP svim srcem zalaže za što jače i iskreno opoziciono djelovanje bilo bi više nego poželjno da je SNP prethodno raščistila, sa sobom, dilemu koju očigedno ima, a to je: onaj ko smjenjuje opozicionog predsjednika opštine i jednu opozicionu opštinu predaje u ruke DPS-u, i dalje se može smatrati opozicijom, da ili ne”, kažu u Demokratskoj Crnoj Gori.

Tužno je, dodaju, to što SNP izlaz iz sopstvenih nesporazuma pokušava da pronađe u optuživanju njih da su doprinijeli unutaropozicionim sporenjima, što, opet, nije ništa drugo do relativizovanje krivice Krivokapića i SDP-a za rušenje Sporazuma o budućnosti, na koji je svoj potpis stavilo 39 tada još opozicionih poslanika.

“Pisac saopštenja SNP-a u pravu je – sa toliko mnogo energije, ubjeđivanja i potrošenih karaktera, Ranka Krivokapića može braniti samo opozicioni subjekat koji je voćka čudnovata. Ali, ne bi se moglo reći da je riječ o orahu”, naglašavaju Demokrate, ističući da je štiteći Krivokapića i u posljednjem saopštenju SNP još ozbiljnije udarila na kašiku Krivokapićevog portparola.

Lideru SNP-a Vladimiru Jokoviću poručuju da je bolje da ne pominje davne kongrese.

“Tada ste gospodine Jokoviću upravo Vi, zajedno sa Srđanom Milićem i DPS-om rušili Aleksu Bečića, misleći da, ako namjestite jedan kongres, da ćete pobjeći od suda naroda. Sud naroda je vrlo brzo došao i sve posložio na svoje mjesto. Da vas ovoga puta ne podsjećamo na brojke. Primjetno je jedno. Tada ste sa Srđanom Milićem i DPS-om rušili Bečića, a danas sa Krivokapićem, DPS-om, SD-om, LP-om aminujete rušenje Jokića i opozicione vlasti. Gospodine Jokoviću, manite se mladih ljudi koji se iskreno bore protiv DPS-a, ne odmažite makar, ako ne možete pomoći”, navode Demokrate.

Vjeruju, naglasili su u toj partiji, SNP-u kada kaže da ne da svoje.

“Svoje ne da, ali sa predsjednikom opštine Kotor iz redova Demokrata stvar već stoji unekoliko drugačije. I upravo tu leži razlika između SNP-a i Demokrata. Mi, za razliku od SNP-a, ne damo ni Jokića, ni Šćekića”, poručuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve