Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate SNP-u: Umjesto pisanja ponjava, skoncentrišite se na izvještaje Jokovića

Dobronamjerno, kako kažu, savjetuju SNP da se ''umjesto pisanja ponjava u kojima se bavite krajnje nevještim pokušajima podmetanja, loše osmišljenim maštarijama i fantazijama kafanskog nivoa, skoncentrišete na konkretnu stvar koja zanima javnost Crne Gore''

Umjesto što gospoda iz SNP-a troše kilometre teksta optužujući Demokrate za nekakvu “zavjeru”, valjalo bi da umjesto tog jalovog posla nauče g-dina Jokovića da činjenično demantuje sopstvene izvještaje sa sajta Agencije za antikorupciju, koje je sam podnio i svojeručno potpisao, poručile su Demokrate reagujući na saopštenje SNP-a.

“Demokrate su – što je odlično poznato crnogorskoj javnosti – poznate po činjenici da se u svom djelovanju služe isključivo istinom i argumentima koji su u startu lako provjerljivi ili se vrlo brzo pokažu kao istiniti. Poput recimo činjenice da je Joković jedan od onih koji su izigrali veliku pobjedu od 30. avgusta, izdali narodnu volju i vratili DPS na vlast, što smo mjesecima odgovorno tvrdili uprkos vašem gotovo manijakalnom negiranju. I sve se što smo rekli ispostavilo se kao potpuno tačno”, tvrde Demokrate.

Dobronamjerno, kako kažu, savjetuju SNP da se “umjesto pisanja ponjava u kojima se bavite krajnje nevještim pokušajima podmetanja, loše osmišljenim maštarijama i fantazijama kafanskog nivoa, skoncentrišete na konkretnu stvar koja zanima javnost Crne Gore”.

“A to je redovan godišnji izvještaj od 15.4.2016. godine, ali i ostalih šest izvještaja Vladimira Jokovića, koje svako sa pristupom internetu može slobodno pogledati, analizirati i donijeti zaključak da li lažu Demokrate, ili ipak neko drugi, i to vrlo nevješto. A dalje je već lako zaključiti ko zbog čega laže”, dodaju Demokrate.

Demokrate poručuju SNP-u da “ne pokušavaju jeftinim dezavuacijama pobjeći od konkretnih pitanja”.

“Već ako vam basta, odgovorite na njih ili tužite samog sebe kao podnosioca tih izvještaja: Prvo, da li ste gospodine Jokoviću lažirali podatke kada ste Agenciji za sprječavanje korupcije u godišnjem izvještaju za 2020. godinu, (kojeg ste Vi podnijeli, a ne mi, a na ovo ukazujemo kako se ponovo ne bi Vašim izvještajima smijala cijela Crna Gora), naveli da firma koja je u Vašem 100 odsto vlasništvu nema bilo kakvu imovinu”, pitaju Demokrate.

Drugo, dodaju, “Vi tvrdite da ste podigli samo jedan kredit, a sami ste prijavili dva”.

“Pa, da li je moguće da sami sebi podmećete ili ste shvatili da ste razotkriveni, pa pokušavate da ponovo nešto izvrdate? U Vašem odgovoru sami navodite da ste kredit otplatili u 120 mjesečnih rata, a imajući u vidu da ste ASK-u prijavili da je mjesečna rata 120 eura, dolazimo do zaključka da ste banci vratili oko 14.000 eura, a podsjećamo Vas da ste istom tom ASK-u prijavili da je Vaše kreditno zaduženje iznosilo 220.000 eura. Postavlja se pitanje, šta je sa preko 200.000 eura duga i kako su oni vraćeni, jer u izvještajima nijesu prijavljeni bilo koji prihodi koji mogu opravdati vraćanje ovolikog duga. Treće, ovo je samo djelić Vaših obmana, jer nikako da se osvrnete i na drugi kredit, koji ste upravo Vi prijavili ASK-u, a gdje ste naveli da se radi o kreditu od 2.220.000 eura, sa legendarnom ratom od 2.423 eura. Kako ovaj kredit misteriozno nestaje u Vašem izvještaju i gdje su u prihodima pokriće za njegovo zatvaranje”, navode Demokrate.

Ovo su, ističu, pitanja na koja Joković nije odgovorio, ali da bi mu, dodaju Demokrate, bilo lakše “postaviće mu i pitanje, koje se tiče nastavka otkrivanja njegovih finansijskih malverzacija”.

“Kako to da Vaša firma u izvještaju za 2020. godinu nema niti cent vrijednosti imovine, kako ste sami prijavili ASK-u, a u 2021. godini se pojavljuje višemilionska imovina Vaše firme? Kako ste ova višemilionska sredstva zaradili za samo 12 mjeseci rada? Kako ste kao ugroženi opozicionar za vrijeme vladavine DPS-a posljednjih godina enormno povećavali Vaše bogatstvo? Kad odgovorite na pitanja, možemo dalje razgovarati, jer ima mnogo neotvorenih Vaših malverzacija. Ukoliko ipak to ne učinite, smatramo da ste po ko zna koji put kapitulirali. I to žešće nego pred DPS-om i poniženjima od strane SDP-a, za koje vam se mora priznati da ste ih stoički odćutali”, poručuju Demokrate.

Žao im je, kažu, “jer ste vi, a sad je jasno i zbog čega, pljunuli na sebe, svoje birače i svoj obraz samo zarad par fotelja, a sada je jasno i zarad par miliona”.

“Hvaliti se takvim foteljama je ravno činjenici da se recimo džeparoš hvali obijanjem trafika i supermarketa, jer prevariti svako može, ali ima i onih koji nikad tako dolaziti do fotelja neće. I na kraju, dokazali smo konkretnim papirima da ste na sumnjiv način uzeli dva kredita sa rokom otplate dužem od dva prosječna ljudska vijeka, ali nam glas takvih kao što ste Vi ništa ne treba, jer je naše biračko tijelo časno, pošteno i nepotkupljivo. Dakle, kada je u pitanju pozicija Demokrata pored rezultata sa svih održanih izbora, koji govore o rapidnom rastu, dovoljno je vidjeti da nas kao opoziciju primaju na najvišem nivou najviši evropski zvaničnici, dok Vi i autor Vaših kolumni možete biti primljeni i to na najnižem nivou samo u jednoj bezbjednosno informativnoj agenciji”, zaključuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve