Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: SNP pokušava da opravda svoj ulazak u Vladu pravdanjem sebe kao političkog činioca

''Ponosni smo što svakog građanina Crne Gore možemo pogledati u oči, što ih nikada nismo slagali ili prevarili i što smo, za razliku od njih uvijek držali do date riječi. Sad neka sami građani procijene ko je uličar, a ko običan građanin i političar''

Jasno nam je da SNP, u pokušaju da sprovede svoj izjadnički plan i opravda svoj ulazak u Vladu DPS-a, pokušava crnogorskoj javnosti predstaviti sebe kao političkog činioca koji sve to radi, ni zbog čega drugo do, zamislite, interesa Crne Gore i crnogorskih građana, kazali su iz Demokratske Crne Gore u reagovanju na navode Socijalističke narodne partije (SNP) da Demokrate niko više ne shvata za ozbiljno te da se njihova politika “svela se na uličnu vrisku liderčića”.

Zato očekujemo masovan odziv građana, poručuju iz Demokrata, na protestu u Bijelom Polju, u četvrtak, u 18h na gradskom trgu.

“A sada opet želimo da pitamo crnogorsku javnost kako to uopšte moguće kada je gospodin Joković do prije samo nekoliko mjeseci izjavio da su Crnogorci istorijski falsifikat, nastao na okupiranom Cetinju 1942. godine i tom prilikom dodao da će on to i da ispravi. Svakom građaninu Crne Gore potpuno su jasni motivi ovakvih poteza SNP-a i zbog čega su im poslednjih dana, baš kao i njihovim kolegama iz URE, usta puna navodne želje za bržim evropskim integracijama, boljim standardom građana itd. Da apsurd bude veći, sada ovaj negator crnogorske nacije ide u koaliciju sa DPS-om – negatorom srpske nacije. Našli se i udružili se”, dodaju Demokrate.

Kako su naveli, svakom (bivšem) glasaču SNP-a u potpunosti je jasno o kakvom političkom “licemjerstvu u beščašću” je riječ, te da je, kako kađu, “Joković zarad siće sa Branovog stola, uspio da zloupotrijebi časne glasače ove partije”.

“Međutim, jasno vam je o kakvom rukovodstvu SNP je riječ kad ga danima u javnom prostoru napadaju DPS, SD i LP, a oni ne smije ni da pisnu, dok protiv Demokrata pošu pet saopštenja dnevno. Trepnite gospodo ako ste ucijenjeni, tu smo da vas odbranimo. Očigledno je i da je gospodin Joković odlučio da milione koje je zaradio za vrijeme vlasti DPS-a utrostruči na muci ovih poštenih ljudi, a da političko djelovanje svoje partije svede na raspodjelu funkcija na državnom nivou za potrebe i interese Brana Mićunovića i ekipe iz Splendida. Ovim je potvrdio da je on ništa drugo do običan višedecenijski “spavač” DPS-a koji je aktiviran onog trenutka kad je krenuo sunovrat DPS-a”, nagčlasili su iz Demorkatske Crne Gore.

Šta više reći o osobi koja je, napominju iz partije, pokušala da “obmane crnogorsku javnost izjavom da Mitropolija crnogorsko-primorska podržava formiranje DPS Vlade, što je ubrzo zatim Crkva i demantovala”?

“Šta više reći o osobi koja je na sjednici Opštinskog odbora Demokrata Berane tvrdila da joj je Vučić obećao otvaranje tri fabrike na sjeveru ukoliko SNP prihvati ponudu DPS-a i uđe u njihovu Vladu, dok su poslanici SNP na istoj sjednici tvrdili da je otac Gojko Perović raskolnik koji dijeli Crkvu i priželjkuje autokefaliju”, ističu Demokrate.

S druge strane, naglašavaju iz te partije, poručujemo da smo veoma ponosni na činjenicu što ova partija u nestajanju proteste koji se širom Crne Gore u poslednjem reagovanju karakteriše kao „uličnu vrisku” jer smo mi, kako kažu, “za razliku od njih uvijek bili i bićemo uz narod Crne Gore i njegovu većinsku volju”.

“Ponosni smo što svakog građanina Crne Gore možemo pogledati u oči, što ih nikada nismo slagali ili prevarili i što smo, za razliku od njih uvijek držali do date riječi. Sad neka sami građani procijene ko je uličar, a ko običan građanin i političar. Upravo smo iz tog razloga i ubijeđeni da će predstojeći lokalni izbori najbolje pokazati šta Beranke i Beranci misle o gospodinu Jokoviću i Šćekiću i njegovom posrnulom političkom djelovanju, što će ujedno predstavljati prvi korak i ka njegovom brisanju i nestajanju sa političke scene Crne Gore”, zaključile su Demokrate u reagovanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
15.03.2022-15:34 15:34

Sto se tice kao gradjanina Crne Gore mene mozete slobodno “pogledati”u rikverc,samo da ne “prilaze”topla braca dvojac Ljaljo-Boris,a ostali,uzmite po jednu duvaljku da sitani duvate,ne zaboravite Sandokana Mrvaljevica on ima “dobar dusak”.

nenad.mne
23.03.2022-14:21 14:21

Nema druge, no da okupite “naaaarod”, pa blokirati CG, pošto za bolje nijeste, pa da vidimo taj “naaaarod”!