Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: SDT još nije reagovao po prijavi Bogdanovića i Jokića

Demokratska Crna Gora saopštila je da su Boris Bogdanović i Vladimir Jokić 27. januara podnijeli krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu i Specijalnom državnom tužilaštvu protiv, kako su naveli, nelegitimno izabranog predsjednika Opstine Kotor, Željka Aprcovića i više NN lica zbog sumnje da su počinili niz krivičnih dijela produžavajući isteklu građevinsku dozvolu za izgradnju pothodnika u Kotoru

Demokratska Crna Gora saopštila je da su Boris Bogdanović i Vladimir Jokić 27. januara podnijeli krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu i Specijalnom državnom tužilaštvu protiv, kako su naveli, nelegitimno izabranog predsjednika Opstine Kotor, Željka Aprcovića i više NN lica zbog sumnje da su počinili niz krivičnih dijela produžavajući isteklu građevinsku dozvolu za izgradnju pothodnika u Kotoru.

Oni navode u saopštenju da je Vrhovno državno tužilaštvo proslijedilo krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu na nadležnost.

Istog dana, Bogdanović i Jokić podnijeli su prijavu urbanističko-građevinskoj inspekciji i ekološkoj inspekciji, navode u saopštenju.

“Ekološkoj inspekciji je podnijeta prijava zbog toga što je započeto sa građevinskim radovima bez Procjene uticaja na životnu sredinu iako je Uredbom o projektima za koje se vrši procjena uticaja na životnu sredinu, Lista II, tačka 12, stav L predviđeno da se: “Procjena vrši za vijadukte, tunele, mostove, nadvožnjake i druge putne objekte”. Pored toga tačkom 15 je predviđeno da se Procjena uticaja na životnu sredinu vrši i za sve projekte navedene na Listi II u zaštićenom prirodnom dobru i zaštićenoj okolini nepokretnog kulturnog dobra,” navodi se u saopštenju.

Oni dodaju i da je ekološki inspektor izvršio inspekcijski nadzor, nakon čega je obavjestio podnosioce prijave o izvršenom nadzoru.

“U postupku nadzora utvrđeno je da za ovaj projekat nije urađena Procjena uticaja na životnu sredinu, s tim što se ova činjenica pokušava relativizovati navodnom potrebom tumačenja odgovarajućeg propisa uprkos jasnom propisivanju takve obaveze u predmetnoj Uredbi. Kada se tome doda da Urbanističko građevinska inspekcija i Specijalno državno tužilaštvo još uvijek nisu reagovali po podnijetim prijavama, očigledno je da je DPS režim i u ovom slučaju blokirao nadležne institucije da profesionalno i nepristrasno obavljaju svoje nadležnosti,” zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve