Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Demokrate: Profesorica dobila otkaz po nalogu Šehovića

Supruga predsjednika Opštinskog odbora Demokrata u Bijelom Polju Marka Ljujića, je kako tvrde u toj partiji, dobila otkaz u vrtiću po, kako ističu, direktnom nalogu ministra Šehovića. Ljujić je, kako je saopšteno, profesorica engleskog jezika

Demokratska Crna Gora optužila je ministra prosvete Damira Šehovića, da kako kažu, progoni funkcionere te partije.

Supruga predsjednika Opštinskog odbora Demokrata u Bijelom Polju Marka Ljujića, je kako tvrde u toj partiji, dobila otkaz u vrtiću po, kako ističu, direktnom nalogu ministra Šehovića. Ljujić je, kako je saopšteno, profesorica engleskog jezika.

”Ministar Damir Šehovic je kontaktirao novu direktoricu vrtića, Gocu Knežević, i jednostavno naredio da se Ljujićevoj supruzi uruči otkaz, te da se nakon toga raspiše konkurs, a umjesto nje zaposli snaha Džemala Ljuškovića, bivšeg predsjednika Skupštine Opštine Bijelo Polje i visokog funkcionera DPS-a”, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Marko Ljujić je, kako ističu, primjer kako mlad čovjek, diplomirani ekonomista na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, koji nije “partijski podoban”ne može naći posao u struci.

Demokrate ističu i da su Ljujić, njegova supruga i jednogodišnja ćerkica, živjeli samo od jedne plate.

“Bez te plate su juče ostali zahvaljujući ministru Šehoviću”, zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Kažu da je Crna Gora jedina država u kojoj direktore obrazovnih ustanova imenuje direktno ministar prosvete, umjesto da to rade Upravni odbori tih ustanova.

“To je skandalozno upravo iz razloga što se na taj način obrazovne ustanove pretvaraju u partijske jedinice na čijim čelima se nalaze partijski kadrovi koji ne primaju i optuštaju radnike na osnovu znanja, stručnosti i kompetentnosti, već na bazi volje Socijaldemokrata i njihovog ministra Damira Šehovića”, navodi se u saopštenju Demokrata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve