Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate prekinule bojkot, ali na kratko: Šaranović i Koprivica napustili sjednicu Odbora nakon Konjevića

Demokrate su prije početka sjednice novinarima podijelili predlog da se formira pododbor Odbora za izborno zakonodavstvo u cilju, kako su naveli, efikasnijeg izvršavanja zadataka

Poslanici Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović i Momo Koprivica došli su na današnju sjednicu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva čime su prekinuli bojkot Skupštine koji je trajao gotovo tri godine. Prekid bojkota međutim nije dugo trajao jer su poslanici Demokrata napustili sjednicu nakon pola sata. Razlog za to je bio to što poslanik SDP-a Raško Konjević nije htio da učestvuje u radu Odbora za izborno zakonodavstvo dok se Administrativni odbor ne izjasni o statusu posebnog kluba poslanika. Šaranović i Koprivica su to shvatili kao provokaciju i izašli iz sale.

Danilo Šaranović , Momo Koprivica, foto Standard.co.me

Demokrate su prije početka sjednice novinarima podijelili predlog da se formira pododbor Odbora za izborno zakonodavstvo u cilju, kako su naveli, efikasnijeg izvršavanja zadataka.

U nadležnosti pododbora bi bio “Zakon o izboru odbornika i poslanika, potvrđivanje datuma održavanja izbora, kao i definisanje plana za održavanje lokalnih izbora u istom danu”.

Sjednici, kao što su najavili, ne prisustvuju poslanici Demokratskog fronta.

Poslanik Šaranović istakao je, na početku sjednice, da ima obavezu da kaže da “između Demokrata i DPS-a nikad nije bilo pregovora i da ako neko dokaže drugačije svi iz njegove stranke će prestati da se bave politikom”.

On je to naveo komentarišući izjavu poslanika Gencija Nimanbegua koji je prije toga “pozdravio dolazak Koprivice i Šaranovića u Odbor i dogovor između DPS-a i Demokrata”.

Poslanik SDP-a Raško Konjević tražio je da se današnja sjednica odloži jer u sastav Odbora nije  izabran niko iz posebnog kluba poslanika čime je, kako je kazao, ugrožen legitimitet ovog tijela.

“Ne želim da učestvujem u radu Odbora dok se Adminitrativni odbor ne izjasni o statusu predstavika posebnog kluba. Ovako je nagrizen legitimitet ovog tijela. Sačekajmo prvo da dobijemo odluku Administrativnog odbora pa onda da radimo”, rekao je Konjević.
Poslanik Demokrata Momo Koprivica predložio je da se taj problem riješi time što će se povećati broj članova Odbora. Predsjednik Odbora poslanik DPS-a Branimir Gvozdenović rekao je da će podržati proširenje.
Konjevićev predlog da se odloži sjednica nije prihvaćen, nakon čega je on napustio sjednicu.

Koprivica je nakon toga kazao da sad nema uslova za rad Odbora zbog “opstrukcije onih koji su sarađivali sa DPS-om 18 godina”.
“Ovo je opstrukcija od strane Mila Đukanovića i Ranka Krivokapića”, rekao je Koprivica nakon čega su on i Šaranović napustili sjednicu Odbora.

Nakon toga predsjednik Odbora Gvozdenović je prekinuo sjednicu odbora i nastavak zakazao za sjutra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve