Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Demokrate predale odborničku listu za Danilovgrad, nosilac Duško Stijepović

''Nosilac Liste u Danilovgradu je Duško Stjepović, magistrand međunarodnog prava i doskorašnji savjetnik predsjednika Skupštine Crne Gore''

Demokratska Crna Gora predala je OIK Danilovgrad pobjedničku Izbornu listu “ALEKSA BEČIĆ – DEMOKRATE – IDEMO LJUDI!” za izbor odbornika u SO Danilovgrad, na izborima koji će se održati 23.10.2022. godine.

“Nosilac Liste u Danilovgradu je Duško Stjepović, magistrand međunarodnog prava i doskorašnji savjetnik predsjednika Skupštine Crne Gore”, saopšteno je iz Demokrata-

Duško Stjepović je rođen u Podgorici. Osnovnu školu i Gimnaziju društveno-jezičkog smjera završio je u Danilovgradu sa odličnim uspjehom u svim razredima, za šta je nagrađen diplomom Luča. Diplomu postdiplomskih specijalističkih studija iz međunarodnog prava stekao je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici. Na istom fakultetu, na istom smjeru, trenutno pohađa master studije.

Tokom i nakon školovanja, kroz učešće u raznim seminarima, radionicama, okruglim stolovima i kroz društveni aktivizam, iskoristio je nekoliko prilika da se usavršava u oblastima koje su ga najviše interesovale – ustavno-politički sistem Crne Gore, humanitarno pravo, ljudska prava i prava manjina, međunarodni odnosi i jezici.

Pripravnički staž u trajanju od dvije godine odradio je u advokatskoj kancelariji. Dugi niz godina bio je šef Press centra Demokrata. Bio je savjetnik predsjednika Skupštine Crne Gore, Alekse Bečića.

Svojevremeno, bio je jedan od osnivača amaterskog pozorišta u Danilovgradu. Tečno govori engleski, a razumije i u radu se služi, italijanskim, španskim i ruskim jezikom.

Predsjednik je Kluba odbornika Demokrata u SO Danilovgrad. Član je Predsjedništva Demokratske Crne Gore. Predsjednik je Opštinskog odbora Demokrata Danilovgrad u drugom mandatu.

Što se strukture Liste tiče, ona zaista može služiti na ponos i ženama, i mladima, i visokoobrazovanima i studentima, i onima što se prvi put nalaze na nekoj izbornoj Listi. Preko pola Liste čine mladi ljudi, a skoro svaki drugi kandidat je visokoobrazovana osoba ili student.

“Ono što je najvažnije, ovdje su sve ljudi čistih ruku i iskrenih namjera, u pokušaju da pomognu svom gradu da posle 3 i po decenije devastacije stane na noge. Suguran da ćemo u tome uspjeti. Zato, idemo protiv pohare, protiv stvaranja problema. Svi zajedno idemo u nove pobjede. Idemo u ljepšu budućnost. Mi i građani ruku pod ruku. A ne kao do sada – vlast protiv građana i protiv njihove budućnosti. Zato, idemo ljudi! Idemo za Demokrate! Idemo za Danilovgrad!”, istakao je nakon predaje Liste Duško Stjepović.

Na odborničkoj listi su:

1. Duško Stjepović, magistrand međunarodnog prava
2. Bojan Pavićević, diplomirani politikolog
3. Dragana Vidić, studentkinja ekonomije
4. Ognjen Bogićević, tehničar energetike
5. Andrija Gardašević, diplomirani menadžer
6. Aleksandar Labović, CNC operater i programer
7. Goran Begović, elektrotehničar
8. Marija Kalezić, gimnazija opšteg smjera
9. Sanja Dragović, gimnazija opšteg smjera
10. Mihailo Stevanović, student engleskog jezika i književnosti
11. Marko Kovačević, profesor matematike
12. Paula Radulović, profesorica ruskog jezika i književnosti
13. Milija Kalezić, student psihologije
14. Lazar Grujičić, student marketinga i menadžmenta
15. Dejan Marunović, diplomirani inženjer mašinstva
16. Tatjana Medojević, magistrica primijenjenog menadžmenta
17. Obrad Barović, profesor geografije i diplomirani turizmolog
18. Lazar Bojat, student građevine
19. Željka Uskoković, medicinska sestra
20. Nemanja Pavićević, elektrotehničar multimedija
21. Sara Stevanović, PTT
22. Boro Radenović, SSS
23. Dragana Ojdanić, SSS
24. Radovan Kalezić, elektrotehničar
25. Dragica Kekić, ekonomski tehničar
26. Ranko Tuović, automehaničar
27. Ilija Radojević, tehničar telekomunikacija
28. Slaven Stanišić, građevinski tehničar
29. Slavko Bogićević, viša ugostiteljska
30. Mirjana Jokić, PTT
31. Mihailo Drašković, maturant
32. Radoica Radonjić, penzioner
33. Bojana Vulić, tehničar zaštite životne sredine

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve